Ухвала
від 26.12.2023 по справі 120/19085/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

м. Вінниця

26 грудня 2023 р. Справа № 120/19085/23

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Дмитришена Руслана Миколаївна, розглянувши матеріали:

за позовом: ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 )

до: Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (код ЄДРПОУ - 40108646, вул. Федора Ернста, 3, м. Київ, 03048)

Державної установи "Академія патрульної поліції" (код ЄДРПОУ - 41521767, вул. Святослава Хороброго, 9, м. Київ, 03048)

про: визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку

ВСТАНОВИВ:

У Вінницький окружний адміністративний суд звернувся з адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Державної установи "Академія патрульної поліції" про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку .

У позовній заяві позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати наказ Державної установи "Академія патрульної поліції", яким на позивача було накладено дисциплінарне стягнення у виді догана;

- визнати протиправним та скасувати наказ начальника Державної установи "Академія патрульної поліції" від 22.11.2023 № 422, яким відраховано позивача з числа здобувачів освіти (слухачів) Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту патрульної поліції від 30.11.2023 № 1632 о/с, яким позивача звільнено зі служби в поліції на підставі пункту 5 частини першої статті 77 Закону України "Про національну поліцію";

- поновити на посаді поліцейського взводу № 2 роти № 2 батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району Вінницької області Департаменту патрульної поліції.

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України, позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Вінницькому окружному адміністративному суду, відповідає вимогам, передбаченим статтею 160, 161 КАС України, що є підставою для відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, доходжу висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Пунктом 4 частини 9 статті 171 КАС України визначено, що про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно приписів статті 12 та глави 10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справ.

Відтак, відповідно до приписів статей 12, 257, 262 КАС України та враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення даної справи, прихожу до висновку про розгляд адміністративної справи в порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

В силу ч. 3 ст. ст. 77 КАС України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу (ч. 3 ст. 80 КАС України).

Тому, для з`ясування всіх обставин у справі, доходжу висновку про наявність підстав для витребування за ініціативою суду у Державної установи "Академія патрульної поліції" матеріалів службового розслідування щодо ОСОБА_1 проведеного на підставі наказу від 02.11.2023 № 402 та у Департаменту патрульної поліції Національної поліції України довідку про середній розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 під час роботи на посаді поліцейського взводу № 2 роти № 2 батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району Вінницької області.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 262 КАС України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку .

2. Розгляд справи здійснюватиметься суддею Дмитришеною Русланою Миколаївною одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

3. Роз`яснити учасникам справи їх право на звернення до суду із клопотанням про розгляд справи у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін, відповідно до вимог ч. 7 ст. 262 КАС України.

4. Роз`яснити відповідачам, що вони мають право подати відзив на позовну заяву у порядку передбаченому ст. 162 КАС України у 15-денний термін з дня отримання ухвали про відкриття провадження, з поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів по суті позову, у тому числі документів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також, у разі надходження відповіді на відзив, подати свої заперечення на дану відповідь у 5-денний термін з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачам, що відзив повинен містити, зокрема, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету, що встановлено ст. 162 КАС України (в редакції Закону № 3200-IX від 29.06.2023).

5. Роз`яснити позивачу, що він має право подати відповідь на відзив у 5-денний термін з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів.

6. Витребувати за ініціативою суду у Державної установи "Академія патрульної поліції" матеріали службового розслідування щодо ОСОБА_1 , проведеного на підставі наказу від 02.11.2023 № 402.

7. Витребувати за ініціативою суду у Департаменту патрульної поліції Національної поліції України довідку про середній розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 за два останніх місяця роботи перед звільненням на посаді поліцейського взводу № 2 роти № 2 батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району Вінницької області.

8. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

9. Інформацію по даній справі можливо отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Дмитришена Руслана Миколаївна

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116015198
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —120/19085/23

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні