Ухвала
від 29.04.2024 по справі 120/19085/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

29 квітня 2024 р. Справа № 120/19085/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитришеної Руслани Миколаївни, розглянувши в письмовому провадженні за ініціативою суду питання про продовження розгляду у судовому засіданні адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку.

У позовній заяві позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати наказ Державної установи "Академія патрульної поліції", яким на позивача було накладено дисциплінарне стягнення у виді догана;

- визнати протиправним та скасувати наказ начальника Державної установи "Академія патрульної поліції" від 22.11.2023 № 422, яким відраховано позивача з числа здобувачів освіти (слухачів) Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту патрульної поліції від 30.11.2023 № 1632 о/с, яким позивача звільнено зі служби в поліції на підставі пункту 5 частини першої статті 77 Закону України "Про національну поліцію";

- поновити на посаді поліцейського взводу № 2 роти № 2 батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району Вінницької області Департаменту патрульної поліції.

Ухвалою від 26.12.2023 відкрито провадження у справ та вирішено здійснювати її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні). Установлено строк для подання заяв по суті.

18.01.2024 та 23.01.2024 відповідачі подали відзиви на позовну заяву, у яких заперечують проти позовних вимог.

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку про необхідність продовження розгляду цієї справи в судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з приписами статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частиною п`ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд зазначає, що одним із принципів адміністративного судочинства є офіційне з`ясування всіх обставин у справі. Цей принцип визначає особливості адміністративного судочинства і полягає у більш активній ролі суду. Саме на суд покладено обов`язок вживати передбачені законом заходи, необхідні для всебічного з`ясування обставин у справі. Отже, адміністративний суд має повністю встановити обставини справи, щоб на засадах верховенства права ухвалити законне та обґрунтоване рішення.

Відтак, з метою виконання завдань адміністративного судочинства та прийняття законного й обґрунтованого рішення у справі, розгляд справи необхідно продовжити у судовому засіданні із викликом сторін.

На ряду з цим, з метою забезпечення повного, всебічного, об`єктивного дослідження усіх обставин, які мають значення для вирішення даної адміністративної справи, суд вважає за необхідне витребувати з Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" матеріали засідання педагогічної ради Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" щодо розгляду питання про відрахування ОСОБА_1 із числа здобувачів, що проходять первинну професійну підготовку за недисциплінованість.

Керуючись ст.ст. 248, 256, 262 КАС України, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку продовжити за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін.

2. Судове засідання призначити на 15.05.2024 о 12:00 год. в залі судових засідань № 7 Вінницького окружного адміністративного суду за адресою: вул. Брацлавська, 14, м. Вінниця, з викликом у судове засідання сторін.

3. Витребувати з Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" та зобов`язати надати суду до 10.05.2024 матеріали засідання педагогічної ради Державного закладу професійної (професійно - технічної) освіти зі специфічними умовами навчання "Академія патрульної поліції" щодо розгляду питання про відрахування ОСОБА_1 із числа здобувачів, що проходять первинну професійну підготовку за недисциплінованість.

4. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяДмитришена Руслана Миколаївна

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118678037
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо звільнення з публічної служби

Судовий реєстр по справі —120/19085/23

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні