Ухвала
від 29.12.2023 по справі 377/19/19
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 377/19/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 грудня 2023 рокусмт Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Стасенко Г. В., розглянувши клопотання Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, заінтересована особа - Бородянська селищна рада Бучанського району Київської області, про продовження строку дії рішення Славутицького міського суду Київської області від 23 квітня 2019 року про визнання ОСОБА_1 недієздатним,

В С Т А Н О В И В:

Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням звернувся в суд з вказаним клопотанням, в якому просив продовжити строк дії рішення Славутицького міського суду Київської області від 23 квітня 2019 року про визнання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним та встановлення над ним опіки, так як строк дії рішення Бородянського районного суду від 22 листопада 2021 року про продовження строку дії рішення суду від 23 квітня 2019 року сплинув, а стан здоров`я ОСОБА_1 не змінився, він постійно знаходиться в інтернаті, і не зважаючи на заходи пов`язані з його лікуванням, будь-яких позитивних зрушень у його фізичному та психічному стані немає, а тому у зв`язку з психічним захворюванням він продовжує потребувати постійного стороннього догляду та опіки.

Клопотання відповідає вимогам ст. 175, 177, 300 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно зі ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Враховуючи викладене, до участі у справі необхідно залучити як заінтересовану особу - ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

В даному випадку особа, стосовно якої розглядається справа, адвоката не залучила.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи викладене, в порядку досудової підготовки необхідно доручити Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката заінтересованій особі з метою забезпечення її прав та законних інтересів.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу",

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за клопотанням Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, заінтересована особа - Бородянська селищна рада Бучанського району Київської області, про продовження строку дії рішення Славутицького міського суду Київської області від 23 квітня 2019 року про визнання ОСОБА_1 недієздатним.

Залучити до участі у справі як заінтересовану особу - ОСОБА_1 .

Доручити Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката Савенку Ігорю Ігоровичу для надання безоплатної правничої допомоги в обсязі, передбаченому нормами Закону України "Про безоплатну правничу допомогу" для участі в даній цивільній справі.

Призначити судове засідання для розгляду справи на 26 січня 2024 року на 11 годину 30 хвилин, в залі судових засідань № 1 Бородянського районного суду в смт Бородянці Бучанського району Київської області, вул. Шевченка, 3.

В судове засідання викликати представника Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, представника заінтересованої особи - Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області, заінтересовану особу - ОСОБА_1 .

Копії ухвали про відкриття провадження у справі невідкладно направити Бородянському психоневрологічному інтернату з геріатричним відділенням та заінтересованим особам - Бородянській селищній раді Бучанського району Київської області і ОСОБА_1 .

Копію ухвали невідкладно направити для виконання Вишневському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (vyshneve.kyivreg@legalaid.kiev.ua).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи: court.gov.ua/fair/sud 1006.

СуддяГ. Стасенко

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116032914
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання ОСОБА_1 недієздатним

Судовий реєстр по справі —377/19/19

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 22.11.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні