Ухвала
від 22.12.2023 по справі 569/24914/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/24914/23

1-кс/569/9697/23

22 грудня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянув клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУ НП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду, а саме: службових (робочих) ЕОМ на яких міститься інформація щодо укладення договору №143 від 29.08.2023 укладеним із ТОВ «УМТК Трейд» (код ЄДРПОУ 42657940) на закупівлю 1047 пар черевиків, у приміщенні КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, що за адресою: м. Рівне, вул. Котляревського, земельна ділянка 5, (перебуває у власності територіальної громади Рівненської області в особі Рівненської обласної ради, правокористувачем є КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, за участю відповідних спеціалістів.

В обґрунтування клопотання зазначив, що у провадженні слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного до ЄРДР за №42023180000000102 від 04.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України КК України.

Із матеріалів клопотання убачається, що службові особи КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, діючи в умовах воєнного стану, закупили черевиків за завищеними цінами, внаслідок чого заволоділи бюджетними коштами у великих розмірах.

29.08.2023 директором КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради ОСОБА_5 (за результатами проведення процедури публічних закупівель - відкриті торги укладено договір №143 із ТОВ «УМТК Трейд» (код ЄДРПОУ 42657940, м. Київ) на закупівлю 1047 пар черевиків на загальну суму 3,754 млн.грн. (вартість понад 3600 грн./пару).

При цьому, діючи в інтересах вищевказаної комерційної структури, службові особи КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради за результатами проведення оцінки цінових пропозицій учасників відхилили дешевшу у понад 3 рази цінову пропозицію ТОВ «Таланпром» (код ЄДРПОУ 30033103) на загальну суму 847,4 тис. грн.

Орієнтовна сума перевищення при закупівлі 1047 пар черевиків комунальним підприємством становить понад 2,5 млн. грн.

З урахуванням усіх відомих обставин, з метою виявлення та фіксації фактів протиправної діяльності, що мають істотне значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні огляду речей, а саме: службових (робочих) ЕОМ на яких міститься інформація, щодо укладення договору №143 укладеним із ТОВ «УМТК Трейд» (код ЄДРПОУ 42657940) на закупівлю 1047 пар черевиків, які знаходяться у приміщенні КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, що за адресою: м. Рівне, вул. Котляревського, земельна ділянка 5, за участю відповідних спеціалістів.

Згідно з інформаційною довідкою № 357997075 від 12.12.2023 з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за адресою: Рівненська обл., м. Рівне, вул. Котляревського, земельна ділянка 5, перебуває у власності територіальної громади Рівненської області в особі Рівненської обласної ради, правокористувачем є КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради.

Слідчого в судовому засіданні клопотання підтримав, просив задоволити

Заслухавши слідчого, дослідив клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задоволити із наступних підстав.

Відповідно доч.ч.1,2ст.237КПК Україниз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Згідно ч. 3 ст. 237 КПК України, з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно до ст. 71 КПК України, спеціалістом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками застосування технічних або інших засобів і може надавати консультації під час досудового розслідування і судового розгляду з питань, що потребують відповідних спеціальних знань і навичок.

Спеціаліст може бути залучений для надання безпосередньої технічної допомоги (фотографування, складення схем, планів, креслень, відбір зразків для проведення експертизи тощо) сторонами кримінального провадження під час досудового розслідування і судом під час судового розгляду.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду в приміщенні КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, що за адресою: Рівненська обл., м. Рівне, вул. Котляревського, земельна ділянка 5, (перебуває у власності територіальної громади Рівненської області в особі Рівненської обласної ради, правокористувачем є КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення огляду а саме: службових (робочих) ЕОМ на яких міститься інформація щодо укладення договору №143 від 29.08.2023 укладеним із ТОВ «УМТК Трейд» (код ЄДРПОУ 42657940) на закупівлю 1047 пар черевиків, у приміщенні КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, що за адресою: м. Рівне, вул. Котляревського, земельна ділянка 5, (перебуває у власності територіальної громади Рівненської області в особі Рівненської обласної ради, правокористувачем є КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, за участю відповідних спеціалістів.

Ухвала виконується слідчим та/або прокурором.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116034374
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —569/24914/23

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні