Ухвала
від 29.12.2023 по справі 441/3064/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/3064/23

2/441/893/2023

У Х В А Л А

про залишення позову без руху

29.12.2023 суддя Городоцького районного суду Львівської області Ференц О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , про зобов`язання до вчинення дій

в с т а н о в и л а:

28.12.2023 позивач звернувся в суд із заявою, в якій просить зобов`язати Городоцьку міську раду надати йому дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо надання земельної ділянки № НОМЕР_2 в СГТ «Мрія» площею 0.055 га в оренду для ведення городництва і садівництва.

Вивчивши позовну заяву, вважаю, що така підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно ч.3 ст.175ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини, відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Згідно вимог ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують звільнення від сплати судового збору.

Згідно вимог частини 2 статті 4 Закону України«Про судовий збір»за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору становить 0.4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Як встановлено в ст.7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», з січня 2023 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2684 грн., тобто позивачем за одну вимогу немайнового характеру слід сплатити судовий збір в розмірі 1073 грн. 60 коп., а не 546 грн. 80 коп. як сплачено ОСОБА_1 згідно квитанції, яка міститься в матеріалах справи.

Також в позовній заяві відсутня інформація про відповідача (найменування, місце знаходження, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ, відомі номери засобів звязку), не зазначено доказів, що підтверджують обставини, викладені у заяві, не вказано відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав, до позовної заяви не додано її копії та копії усіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного та враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених уст.175 ЦПК України, то таку слід залишити без руху і надати позивачу строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для їх усунення.

Керуючисьст.185 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 про зобов`язання до вчинення дій - залишити без руху.

Надати позивачу десять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ференц О.І.

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116045166
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання до вчинення дій

Судовий реєстр по справі —441/3064/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні