Ухвала
від 28.12.2023 по справі 140/34430/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про продовження процесуального строку

28 грудня 2023 року ЛуцькСправа № 140/34430/23 Суддя Волинського окружного адміністративного суду Смокович В. І., вивчивши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю«ПІТСТОП» до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПІТСТОП» (далі - ТОВ «ПІТСТОП», позивач) звернулося до суду із позовом до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення про коригування митної вартості товарів №UA205050/2023/000201/2 від 25.04.2023.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 27.11.2023 позовну заяву було залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до суду відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету, розрахунку показників митних платежів, ціни позову та документів, на підставі якого він здійснений, та доказівсплати судового збору у розмірі, обчисленому виходячи із ставок, встановлених вказаними вище положеннямиЗакону №3674-VI,копію позовної заяви з додатками для відповідача - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На виконання вимог вказаної ухвали від представника позивача 07 грудня 2023 року надійшла заява про продовження процесуального строку на усунення недоліків позовної заяви.

Саме по собі подання вказаної заяви на виконання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху свідчить про добросовісне ставлення позивача до своїх процесуальних обов`язків, а тому з метою захисту можливих порушених прав позивача, за таких обставин суд вбачає за необхідне продовжити процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви десять днів з дня вручення ухвали про продовження процесуального строку.

Відповідно до частини першої статті 118 КАС України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії.

За правилами статті 119 КАС України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Так, частинами другою, третьою статті 121 КАС України процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Враховуючи викладене, необхідно продовжити процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви на десять днів із дня вручення позивачу цієї ухвали.

Керуючись статтями 118, 119, 121, 160, 169, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Продовжити процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю«ПІТСТОП» до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення на десять днів із дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, позовну заяву буде повернуто позивачу.

Копію ухвали надіслати особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя В.І.Смокович

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116051881
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —140/34430/23

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні