Ухвала
від 16.01.2024 по справі 140/34430/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

16 січня 2024 року ЛуцькСправа № 140/34430/23

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Смокович В.І., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ПІТСТОП до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю ПІТСТОП звернулося до суду із позовом до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення про коригування митної вартості товарів №UA205050/2023/000201/2 від 25.04.2023.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2023 року позовну заяву у даній справі залишено без руху та установлено позивачу строк для усунення недоліків шляхом подання до суду відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету, розрахунку показників митних платежів, ціни позову та документів, на підставі якого він здійснений, та доказів сплати судового збору у розмірі, обчисленому виходячи із ставок, встановлених вказаними вище положеннями Закону №3674-VI, копію позовної заяви з додатками для відповідача десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На виконання вимог вказаної ухвали від представника позивача 07 грудня 2023 року надійшла заява про продовження процесуального строку на усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 28 грудня 2023 року продовжено процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ПІТСТОП до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення на десять днів із дня вручення копії цієї ухвали.

Копію вказаної ухвали доставлено до електронного кабінету представника позивача адвоката Степанюка Сергія Євгеновича 29 грудня 2023 року за допомогою системи Електронний суд, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

Станом на 16 січня 2024 року будь-яких доказів на виконання ухвали судді Волинського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2023 року або заяв, клопотань про продовження процесуального строку від позивача на адресу суду не надходило.

Дані обставини в розумінні пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України є самостійною підставою для повернення позовної заяви.

Оскільки недоліки позовної заяви позивачем у строк, наданий судом, не усунуто, тому вказану позовну заяву і додані до неї документи необхідно повернути останньому на підставі пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України.

Керуючись пунктом 1 частини четвертої, частинами п`ятою - восьмою статті 169, статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ПІТСТОП до Волинської митниці про визнання протиправним та скасування рішення повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою і доданими до неї документами не пізніше наступного дня після її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня підписання ухвали суддею.

Суддя В.І. Смокович

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116327143
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —140/34430/23

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні