Ухвала
від 02.01.2024 по справі 183/14086/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/14086/23

№ 2/183/5259/23

У Х В А Л А

02 січня 2024 року м. Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Парфьонов Д. О., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального підприємства «Новомосковський Комсервіс» Новомосковської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги по управлінню багатоквартирним будинком,

В С Т А Н О В И В:

26 грудня 2023 року позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить стягнути з відповідача, як співвласника багатоквартирного будинку, що мешкає в АДРЕСА_1 , особовий рахунок № НОМЕР_1 , заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги по управлінню багатоквартирним будинком в сумі 13 689,66 грн, на користь Комунального підприємства «Новомосковський Комсервіс» Новомосковської міської ради.

Постановленою суддею ухвалою від 27 грудня 2023 року позовну заяву Комунального підприємства«Новомосковський Комсервіс»Новомосковської міськоїрадизалишено без руху. Надано позивачу триденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви, а саме: надання суду виправленої позовної заяви із зазначенням у ній: відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету позивача та відповідача; відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомостей про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; надання суду:копій письмових доказів, які долучені до позовної заяви, засвідчених у порядку, встановленому чинним законодавством, із зазначенням про відповідність копії письмового доказу оригіналу, найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії, відбитку печатки юридичної особи або її структурного підрозділу в двох екземплярах (для суду та направлення відповідачеві).

28 грудня 2023 року копію ухвали вручено засобами електронного зв`язку.

28 грудня 2023 року представник позивача звернувся до суду з заявою, в якій, з урахуванням прохальної частини заяви, фактично просить про надання додаткового строку на усунення недоліків позовної заяви терміном до 05 січня 2024 року. В обґрунтування заяви зазначив, що ухвалу суду отримано, однак у триденний строк відсутня можливість усунення недоліків з огляду на форму власності позивача, графік роботи підприємства.

Заяву передано головуючому судді 02 січня 2024 року.

Відповідно до ч. 2, 3, 5, 6 ст. 127 Цивільного процесуального кодексу України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов`язку вчинити відповідну процесуальну дію. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Враховуючи те, що обставини, наведені заявником підтверджуються відомостями з ЄДРПОУ щодо форми власності позивача, з метою виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху, позивачеві необхідний додатковий час, суд вважає за необхідне продовжити встановлений позивачеві строк для усунення недоліків заяви на п`ять днів з дня отримання ним цієї ухвали суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 127, 185, 187 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

заяву представника позивача Комунального підприємства «Новомосковський Комсервіс» Новомосковської міської ради про продовження терміну на усунення недоліків позовної заяви задовольнити.

Продовжити Комунальному підприємству «Новомосковський Комсервіс» Новомосковської міської ради строк для усунення недоліків позовної заяви, що становить 5 (п`ять) днів з дня вручення ухвали про продовження строку для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачеві, що у разі невиконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху від 27 грудня 2023 року, у зазначені строки, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Копію ухвали направити позивачеві.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 02 січня 2024 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено03.01.2024
Номер документу116067319
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги по управлінню багатоквартирним будинком

Судовий реєстр по справі —183/14086/23

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні