Ухвала
від 01.01.2024 по справі 739/3017/23
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 739/3017/23

Провадження № 2-а/739/3/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

01 січня 2024 року м. Новгород-Сіверський

Суддя Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області Іващенко А.І., перевіривши адміністративну позовну заяву ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 визнання протиправною та скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення, В С Т А Н О В И В:

28 грудня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області з вказаним адміністративним позовом. У змісті позову ОСОБА_1 надав обґрунтування щодо поновлення пропущеного процесуального строку для звернення до суду з вказаним позовом для оскарження спірної постанови про накладення адміністративного стягнення, посилаючись на те, що він дізнався про існування зазначеної постанови лише 23 грудня 2023 року, після отримання відповідного поштового листа направленого адресантом ІНФОРМАЦІЯ_1. У зв`язку з цим, оскільки позивач стверджує, що дізнався про існування оскаржуваної ним постанови про накладення адміністративного стягнення лише 23 грудня 2023 року, а також беручи до уваги те, що вказана постанова не містить його підпису і на даний час матеріали справи не містять доказів на підтвердження того, що позивач отримував оскаржувану постанову засобами поштового зв`язку раніше, ніж вказав у позові, вважаю, що на даний час достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними та поновлення вказаного строку. Позовна заява відповідає вимогам ст. 160, 161 КАС України. Заява підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства та з дотриманням правил підсудності. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Дана категорія справи відноситься до термінових адміністративних справ та підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні. Керуючись ст. ст. 12, 159, 160, 161, 171, 262, 263, 286 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

Поновити позивачеві ОСОБА_1 строк на звернення до адміністративного суду. Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 визнання протиправною та скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення. Розгляд справи проводити у судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення йому копії даної ухвали для подання відзиву на позов. Відзив на позовну заяву (відзив), повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі не додані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Згідно ч. 4 ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. Копію цієї ухвали надіслати позивачу. Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2513. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іващенко А.І.

Дата ухвалення рішення01.01.2024
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116069138
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —739/3017/23

Рішення від 02.02.2024

Адміністративне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

Ухвала від 01.01.2024

Адміністративне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні