Ухвала
від 02.01.2024 по справі 373/2809/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/2809/23

Номер провадження 2/373/268/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

02 січня 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за вивезення твердих побутових відходів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ТОВ «Переяслав Буд» в особі директора Модебадзе Р.С. звернувся до суду з вказаною позовною заявоюта просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь ТОВ «Переяслав Буд» заборгованість за комунальні послуги зі збирання та вивезення побутових відходів за період з травня 2016 року по листопад 2023 року у сумі 7552,45 грн та судовий збір в розмірі 2684,00 грн.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із договірних правовідносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Ціна позову складає 7552 грн 45 коп., що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а отже справа згідно з п.1 ч.6 ст. 19 ЦПК України відноситься до категорії малозначних та відповідно до п.1 ч.1 ст. 274 ЦПК України підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст. 187, ч.1 ст. 274, ч.1 ст. 277, ст. 278, ч.3 ст. 279 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за вивезення твердих побутових відходів та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядкуспрощеногопозовногопровадження безповідомленнясторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами (ч.5 ст. 279)

Оскільки судове засідання не проводиться, то розгляд справи відбудеться у відсутності сторін за письмовими матеріалами через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідач маєправоподати судувідзивнапозовну заявуівсінаявні докази(якіможливодоставитидо суду),висновкиекспертіві заявисвідків,щопідтверджуютьзаперечення протипозовупротягом п`ятнадцятиднів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у справі.

Позивач має право надати суду відповідь на відзив на позовну заяву протягом п`яти днів з дня вручення копії відзиву на позов.

Відповідач має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив позивача протягом п`яти днів з дня його отримання.

Одночасно з наданням суду учасниками справи відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечень на відповідь, копії вказаних заяв по суті спору та доданих до них документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Інформацію щодосправи,щорозглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Суддя А. О. Залеська

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено03.01.2024
Номер документу116075202
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за вивезення твердих побутових відходів

Судовий реєстр по справі —373/2809/23

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні