Ухвала
від 02.01.2024 по справі 420/33023/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/33023/23

У Х В А Л А

02 січня 2024 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі судді Бутенка А.В., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника Північного офісу Держаудитслужби про розгляд справи № 420/33023/23 у судовому засіданні з повідомленням сторін, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління капітального будівництва Южненської міської ради Одеського району Одеської області до Північного офісу Держаудитслужби, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування висновку, в якій просить суд:

- висновок Північного Офісу Держаудитслужби від 09.11.2023 про результати моніторингу процедури закупівлі ПА-2023-09-13-011609-а визнати протиправним та скасувати в повному обсязі.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 04.12.2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

25.12.2023 року від представника Північного офісу Держаудитслужби надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін.

Згідно з ч.1 ст.258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 КАС України визначено перелік справ незначної складності. Згідно з п. 10 вказаної норми справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження. Не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження категорії справ, визначені ч. 4 ст. 12 КАС України.

Згідно з п.20 ч.1 ст.4 КАС України адміністративна справа незначної складності (малозначна справа) - адміністративна справа, у якій характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників тощо не вимагають проведення підготовчого провадження та (або) судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин.

Відповідно до ч.3 ст.257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.1 ст.260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.260 КАС України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

З урахуванням зазначеного, вказана справа не належить до справ які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження, так як в позові містяться вимоги немайнового характеру.

Згідно з п.4 ч.3 ст.2 КАС України основними засадами (принципами) адміністративного судочинства є, крім інших, змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з`ясування всіх обставин у справі.

З урахуванням зазначеного, для забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, та перевірку їх доказами, суд вважає за необхідне призначити розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Керуючись ст.ст.2, 4, 9, 12, 66, 243, 248, 257, 258, 260 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Північного офісу Держаудитслужби про розгляд справи № 420/33023/23 у судовому засіданні з повідомленням сторін - задовольнити.

2. Адміністративну справу за позовом Управління капітального будівництва Южненської міської ради Одеського району Одеської області до Північного офісу Держаудитслужби, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування висновку, призначити до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

3. Призначити судове засідання на 10.01.2024 року о 12:00 год., яке відбудеться в залі судових засідань Одеського окружного адміністративного суду № 4 за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14.

4. Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Бутенко

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено03.01.2024
Номер документу116078326
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —420/33023/23

Постанова від 02.04.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Рішення від 29.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А.В.

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А.В.

Ухвала від 02.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А.В.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні