Ухвала
від 03.01.2024 по справі 169/3/24
ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 169/3/24

Провадження № 2/169/101/24

ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

03 січня 2024 року смт Турійськ

Суддя Турійського районного суду Волинської області Тітівалов Р.К., вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Луківської селищної ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

02січня 2024року досуду надійшовпозов ОСОБА_1 про визначеннядодаткового строкудля прийняттяспадщини.

Відповідно до відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру № 391550 від 03 січня 2024 року місце проживання відповідача ОСОБА_2 зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заявавідповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України і подана з дотриманням правил підсудності. Судовий збір сплачений.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

З оглядуна вказанепозовну заявуслід прийнятидо розглядута відкритипровадження усправі в порядку загального позовного провадження.

Відповідно допункту 7частини другоїстатті 187ЦПК Українив ухваліпро прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Звертаючись до суду із цим позовом, позивачка подала клопотання про витребування доказів, вирішення яких потребує виклику позивачки, у зв`язку з чим вони будуть розглянуті в підготовчому засіданні.

Керуючись статтями 84, 187, 190, 191, 260, 261, 352, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Луківської селищної ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі та розпочати підготовче провадження.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 12 годину 30 хвилин 30 січня 2024 року в залі судових засідань Турійського районного суду Волинської області за адресою: вулиця Луцька, 14, селище міського типу Турійськ, Ковельський район, Волинська область.

Відповідачі мають право подати до суду відзив на позовну заяву протягомп`ятнадцяти днівіз дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачам, що одночасно з надісланням відзиву до суду копія відзиву та доданих до нього документівповинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у приватного нотаріуса Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Гута Анатолія Павловича інформаційні довідки зі Спадкових реєстрів про спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину, заповіти/спадкові договори щодо майна ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали надіслати приватному нотаріусу Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Гуту Анатолію Павловичу для виконання в строк до 15 січня 2024 року включно в частині витребування доказів.

Відповідно до частин сьомої, восьмої статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати позивачці.

Копію ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116090631
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —169/3/24

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Тітівалов Р. К.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Тітівалов Р. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні