Ухвала
від 04.01.2024 по справі 195/2011/23
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/2011/23

У Х В А Л А

іменем України

04.01.2024 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Слідчий суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого у кримінальному провадженні слідчого СВ відділення поліції №3 Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні за №12023041590000248 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.246 КК України, відомості про який 30.09.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчоговідділення відділенняполіції №3Нікопольського РУПГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті старшийлейтенант поліції ОСОБА_2 внесла нарозгляд клопотання,погоджене зповноважним прокурором,про тимчасовийдоступ зможливістю вилученнядокументів,які знаходятьсяу володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме амбулаторну медичну картку та інші наявні медичні документи на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за фактом перебування на диспансерному обліку у лікаря психіатра з діагнозом «шизоафективний розлад».

Клопотання обґрунтованотим,що слідчим відділенням відділення поліції №3 Нікопольського районного управління поліції ГУ НП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023041590000248, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.246 КК України, відомості про який 30.09.2023 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29.09.2023 року в період часу з 08.30 по 18.00 годин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , здійснили незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду та незаконне перевезення дерев. При цьому, розподілили обовязки вчинення злочину, а саме: ОСОБА_4 здійснював порубку дерев на земельній ділянці із кадастровим номером 1225483500:01:001:0013, яка відноситься до комунальної власності, за географічними координатами 47.8710588,34.6715544, що розташована неподалік населеного пункту с.Кисличувата, Томаківської селищної територіальної громади, Нікопольського району Дніпропетровської області, а ОСОБА_3 перебуваючи під керуванням автомобіля марки ВАЗ, моделі 21011, реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 , з причепом марки ХТ 810240 реєстраційний номер НОМЕР_2 , спільно з ОСОБА_4 здійснив перевезення дерев.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проходив лікування у лікаря психіатра Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з діагнозом: шизоафективний розлад. В зв`язку з чим, з метою забезпечення його повноти та об`єктивності необхідно встановити, чи не знаходився ОСОБА_3 на момент вчинення кримінального правопорушення у стані фізіологічного афекту, а вказане питання може бути вирішено виключно при проведенні стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Слідчий у судове засідання не з`явився, що не перешкоджає розгляду даної справи, але в клопотанні зазначено про розгляд справи за відсутності представників сторони обвинувачення.

Розглянувши матеріали справи, та перевіривши додані матеріали досудового розслідування, слідчий суддя вважає, що дане клопотання про тимчасовий доступ до відповідних речей і документів підлягає задоволенню, оскільки встановити відомостів інший спосіб неможливо, а забезпечення тимчасового доступу та вилучення вказаних документів та інформації, необхідне для встановлення всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення та встановлення інших об`єктивних обставин вчиненнякримінального правопорушення та використання у подальшому в якості доказів у кримінальному провадженні.

Згідно вимогам ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За приписами ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні в тому числі зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, суд вважає можливим розглянути дане клопотання за відсутності сторони, у володінні якої знаходяться дані документи.

Відповідно до ч. 1 ст. 509 КПК України - слідчий, прокурор зобов`язані залучити експерта (експертів) для проведення психіатричної експертизи у разі, якщо під час кримінального провадження будуть встановлені обставини, які дають підстави вважати, що особа під час вчинення суспільно небезпечного діяння була в неосудному або обмежено осудному стані або вчинила кримінальне правопорушення в осудному стані, але після його вчинення захворіла на психічну хворобу, яка позбавляє її можливості усвідомлювати свої дії або керувати ними.

Так, для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи експертам Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », необхідно надати медичну картку амбулаторного лікування ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_5 » Томаківської селищної ради».

Таким чином, для повноти проведення досудового розслідування, з`ясування всіх обставин по даному кримінальному провадженню, необхідно отримати документи, які знаходяться у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З огляду на вищевикладене, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.131-132, 160-166 , 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого у кримінальному провадженні слідчого СВ відділення поліції №3 Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , про арешт майна у кримінальному провадженні за №12023041590000248 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.246 КК України, відомості про який 30.09.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - задовольнити.

Надати дозвілна тимчасовийдоступ зможливістю вилученнядокументів,які знаходятьсяу володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме амбулаторну медичну картку та інші наявні медичні документи на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за фактом перебування на диспансерному обліку у лікаря психіатра з діагнозом «шизоафективний розлад».

Виконання ухвали слідчого судді Томаківського районного суду Дніпропетровської області доручити слідчим слідчого відділення відділен ня поліції №3 Нікопольського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, а сам: ст. лейтенанту поліції ОСОБА_5 , ст. лейтенанту поліції ОСОБА_2 , ст. лейтенанту поліції ОСОБА_6 , лейтенанту поліції ОСОБА_7 .

Ухвала діє на протязі одного місяця з дня її постановлення.

Згідно ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

04.01.2024

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116097265
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —195/2011/23

Ухвала від 04.01.2024

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

Ухвала від 02.01.2024

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні