Ухвала
від 04.01.2024 по справі 722/2516/23
СОКИРЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 722/2516/23

Номер провадження 2/722/98/24

У Х В А Л А

04 січня 2024 року Сокирянський районний суд Чернівецької області

в складі:

головуючого судді Унгуряна С.В.

секретаря Козак А.В.

з участю

представника відповідача Бурлаки В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Сокиряни в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитними договорами,-

ВСТАНОВИВ:

05.12.2023 року через поштове відділення до Сокирянського районного суду Чернівецької області надійшла вищевказана позовна заява за підписом представника відділення товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» Костюшок П.М., в якій просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» суму заборгованості за кредитними договорами у загальному розмірі 252376,50 грн., а також понесені судові витрати.

Ухвалою суду від 06.12.2023 року відкрито провадження у даній справі та призначено розгляд в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін на 14 год.30 хв. 27.12.2023 року.

15.12.2023 року представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Бурлака В.С. через систему «Електронний суд» звернувся до суду з клопотанням про призначення розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

27.12.2023 року представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Бурлака В.С. через систему «Електронний суд» звернувся до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи у зв`язку із необхідністю ознайомлення з витребуваними документами, які були надані представником позивача. Судове засідання відкладено на 12 год. 00 хв. 04.01.2024 року.

Представник позивача на розгляд справи до суду не з`явився, однак у поданій позовній заяві просив розгляд справи здійснювати за його відсутності.

Заслухавши думку представника відповідача, вивчивши доводи клопотання та перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до статті 277 ЦПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частиною 5 ст.274 ЦПК України передбачено, що суд постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, якщо справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

За змістом ст.19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному провадженні.

Суд, враховуючи фактичні обставини справи та обставини, зазначені у клопотанні представником відповідача Бурлакою В.С., дійшов висновку про доцільність переходу у розгляді даної справи від спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін до загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.187, 274, 277, 353-355 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача Бурлаки В.С. про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовом товариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Європейська агенціяз поверненняборгів» до ОСОБА_1 простягнення заборгованостіза кредитнимидоговорами здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання по справі на 14год.00хв.29січня 2024року в приміщенні Сокирянського районного суду Чернівецької області за адресою: м.Сокиряни, вул.Шевченка,7, Чернівецької області.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому копії даної ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк тривалістю три дні, починаючи з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст.179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами 3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк тривалістю три дні, починаючи з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого вона має право подати суду заперечення, передбачене ст.180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами 3-5 ст.178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення, є їхнім правом.

У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2411.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В.Унгурян

Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116103810
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —722/2516/23

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Унгурян С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні