Ухвала
від 04.01.2024 по справі 127/90/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/90/24

Провадження 2-о/127/2/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 січня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі головуючого судді Борисюк І.Е. розглянувши матеріали подання органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Вінницької міської ради про призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області звернувся орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Вінницької міської ради з поданням про призначення опікуна на підставі ст.ст. 58, 60 ЦК України та ст. 300 ЦПК України.

Відповідно положень ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Вінницькому міському суду Вінницької області.

Суд прийшов до висновку, що дана справа, враховуючи положення ст.ст. 19, 293 та глави 2 розділу IV ЦПК України, підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

У відповідності до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Вирішуючи питання про залучення до участі у справі заінтересованої особи, суд прийшов до наступного висновку.

Виходячи зі змісту подання, суд вважає, що заінтересованими особами в даній справі є ОСОБА_1 , якого заявник просить призначити опікуном, та ОСОБА_2 , яка наразі є опікуном недієздатного ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . При цьому сам ОСОБА_3 , як встановлено судом, ні з`явитися в судове засідання, ні особисто дати пояснення по суті справи не може через своє захворювання.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються результат вирішення заяв і клопотань заявника, що надійшли разом із заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

З матеріалів заяви вбачається заявлення заявником клопотання про залучення адвоката для особи, стосовної якої вирішується питання про призначення йому опікуна - ОСОБА_3 .

Дослідивши клопотання заявника, суд прийшов до наступного висновку.

У відповідності до ч. 5 ст. 293 і ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за обов`язковою участю, зокрема, адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне доручити Вінницькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити особі, стосовно якої розглядається справа, адвоката.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 258-261, 293, 300 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти подання до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за поданням органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Вінницької міської ради (місцезнаходження: 21100, м. Вінниця, вул. Соборна, буд. 59) про призначення опікуна.

Розгляд справи призначити на 23 січня 2024 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області за адресою: 21050, м. Вінниця, вул.Грушевського, 17 (зал судових засідань № 17) та провести у порядку окремого провадження за участю заявника та заінтересованих осіб.

У судове засідання викликати: заявника - орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Вінницької міської ради (місцезнаходження: 21100, м. Вінниця, вул. Соборна, буд. 59) та заінтересованих осіб - ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Надіслати заявнику копію ухвали про відкриття провадження у справі рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Надіслати заінтересованим особам копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та доданих до неї документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Клопотання органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Вінницької міської ради про залучення адвоката особи, стосовно якої розглядається справа - задовольнити.

Доручити директору Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження: м. Вінниця, вул. Порика, 29, e-mail: vinnytsya1.vinnytsya@legalaid.vn.ua) призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про призначення опікуна якому розглядається справа, адвоката та забезпечити явку адвоката в судові засідання на час розгляду справи.

Ухвалу суду негайно направити для виконання відповідному органу (установі).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Суд попереджає учасників судового процесу про неприпустимість зловживання процесуальними правами.

Ухвала суду може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Вінницького апеляційного суду, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116105644
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —127/90/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Борисюк І. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні