Ухвала
від 03.01.2024 по справі 910/19656/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

м. Київ

03.01.2024Справа № 910/19656/23

Суддя Плотницька Н.Б., розглянувши

позовну заяву ОСОБА_1

Управління Черкаської єпархії Української Православної Церкви

до Релігійної організації "Релігійна громада Свято-Троїцький собор Черкаської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) с. Іркліїв"

Черкаської обласної військової адміністрації

Державного реєстратора Управляння культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації Штрика Євгенія Анатолійовича

про визнання недійсними рішення загальних зборів, статуту, розпорядження та зобов`язати вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

25.12.2023 до Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 та Управління Черкаської єпархії Української Православної Церкви з вимогами до Релігійної організації "Релігійна громада Свято-Троїцький собор Черкаської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) с. Іркліїв", Черкаської обласної військової адміністрації та Державного реєстратора Управляння культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації Штрика Євгенія Анатолійовича про визнання недійсними рішення загальних зборів, статуту, розпорядження та зобов`язати вчинити дії.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви і доданих до неї документів на підставі пункту 1 частини 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, у зв`язку з тим, що заяву не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати.

Відповідно до частини 2 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Частиною 3 статті 56 Господарського процесуального кодексу України визначено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Згідно з частиною 5 статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У відповідності до частин 1 та 2 статті 58 Господарського процесуального кодексу України представником у суді може бути адвокат або законний представник. При розгляді справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених статтею 59 цього Кодексу.

Пунктом 1 частини 1 статті 60 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами, зокрема, довіреністю фізичної або юридичної особи.

Відповідно до частини 4 статті 60 Господарського процесуального кодексу України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Як вбачається з позовної заяви, остання підписана ОСОБА_1 та Метрополитом Черкаським і Канівським Феодосієм (Д.Л. Снігірьов).

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підписантом Управління Черкаської єпархії Української Православної Церкви є Зайко Сергій Володимирович, керівником - Романюк Михайло Олексійович

До позовної заяви, не додано доказів в підтвердження наявності повноважень у Метрополита Черкаського і Канівського Феодосія (Д.Л. Снігірьова) на підписання позовної заяви від імені Управління Черкаської єпархії Української Православної Церкви.

Відповідно до пункту 1 частини 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить висновку, що позовна заява ОСОБА_1 та Управління Черкаської єпархії Української Православної Церкви підлягає поверненню без розгляду.

При цьому, суд повідомляє, що відповідно до частини 8 статті 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись п. 1 ч. 5 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву та додані до неї матеріали повернути без розгляду.

Суддя Н.Плотницька

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116108633
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин

Судовий реєстр по справі —910/19656/23

Постанова від 14.08.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

Ухвала від 03.07.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Постанова від 10.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Плотницька Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні