Ухвала
від 02.01.2024 по справі 320/10415/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення заяви (клопотання) без розгляду

02 січня 2024 року № 320/10415/22

Київський окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Перепелиця А.М., ознайомившись з заявою і доданими до неї матеріалами представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсійм,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області з позовом до Батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області в якому просить:

- стягнути з Батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення на користь Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №1 за період з 01.01.2018 по 31.12.2020 у сумі 224 172,32 грн.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 06.02.2023 адміністративний позов Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій задоволено.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23.10.2023 заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі повернуто без розгляду.

Далі, до суду від представника позивача повторно надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій заявник просить:

- винести ухвалу про заміну сторони виконавчого провадження - Батальйон міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області (код ЄДРПОУ 22933548) на його правонаступника відділ поліції зони Чорнобильської АЕС ГУНП в Київський області;

- винести ухвалу про заміну сторони виконавчого провадження - Батальйон міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області (код ЄДРПОУ 22933548) на його правонаступника відділ поліції зони Чорнобильської АЕС ГУНП в Київський області.

Перевіривши матеріали поданої заяви та доданих до неї матеріалів, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до положень ч.3 ст.166 та ч.1 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

За нормами ч.4 ст.167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Суд звертає увагу, що відповідно до приписів ч.1 ст.167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З аналізу наданої заявником заяви та доданих до неї матеріалів, судом було встановлено, що заявником не було додано до заяви доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Керуючись викладеним, суд приходить до висновку, що недодержання заявником вимог ч.1 ст.167 КАС України не дає можливості розглянути вказану заяву, у зв`язку з чим вказана заява підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.167, 241 - 243, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі - повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.256 КАС України з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції виключно в частині дотримання підсудності, за правилами, встановленими ст.293-297 КАС України, протягом п`ятнадцяти днів, з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя Перепелиця А.М.

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116112770
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —320/10415/22

Ухвала від 02.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

Рішення від 06.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

Ухвала від 14.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні