Ухвала
від 04.01.2024 по справі 580/3758/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

04 січня 2024 року

м. Київ

справа №580/3758/19

адміністративне провадження №К/990/6784/23

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Шишова О.О., суддів: Дашутіна І.В., Яковенка М.М., розглянувши заяву представника Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі № 580/3758/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сокар Петролеум» до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення,

установив:

Постановою Верховного Суду від 30 травня 2023 року розглянуто касаційну скаргу Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 29 листопада 2022 року, якою касаційну скаргу Державної податкової служби залишено без задоволення, а судове рішення без змін.

До Верховного Суду від Товариства з обмеженою відповідальністю «Сокар Петролеум» надійшла заява про ухвалення додаткового рішення про розподіл судових витрат у справі № 580/3758/19

Розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Сокар Петролеум» про ухвалення додаткового рішення щодо розподілу судових витрат у справі № 580/3758/19 призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням сторін на 08 січня 2024 року о 12 год 00 хв в приміщенні Касаційного адміністративного суду у Верховному Суді за адресою: вул. Князів Острозьких, 8, корп. 5, м. Київ, 01029.

03 січня 2024 року до Верховного Суду через підсистему «Електронний суд» надійшла заява представника Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та в подальшому в разі проведення Верховним Судом інших судових засідань у цій справі.

Перевіривши указану заяву Суд зазначає таке.

Частиною третьою статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 44 КАС України учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно з частиною першою статті 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

За частиною другою статті 195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З урахуванням наведеного, а також ураховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, Суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції у визначені дату і час за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ».

Керуючись статтями 44, 195 КАС України, -

ухвалив:

Заяву представника Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків про розгляд справи № 580/3758/19 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Забезпечити участь представника Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків у відкритому судовому засіданні у режимі відеоконференції о 12 годині 00 хвилин 08 січня 2024 року та в подальшому в разі проведення Верховним Судом інших судових засідань у цій справі.

Відеоконференцзв`язок здійснюватиметься за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ», який розміщено за посиланням vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити представнику Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику Східного Міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О. О. Шишов

Судді І. В. Дашутін

М. М. Яковенко

Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116115073
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —580/3758/19

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 04.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 03.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Постанова від 30.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Постанова від 30.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 25.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 15.03.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 02.02.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні