Ухвала
від 05.01.2024 по справі 243/6936/23
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/6936/23

Провадження № 2/243/67/2024

У Х В А Л А

про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви

05 січня 2024 року суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Фалін І.Ю., розглянувши позовну заяву Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 , малолітньої дитини ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради Хмельницької області про виселення,

В С Т А Н О В И В:

До Слов`янськогоміськрайонного судуДонецької областічерез систему«Електронний суд»надійшла позовназаява Слов`янськоїміської військовоїадміністрації Краматорськогорайону Донецькоїобласті до ОСОБА_1 ,яка дієв своїхінтересах таінтересах неповнолітньоїдитини ОСОБА_2 ,малолітньої дитини ОСОБА_3 ,третя особаСлужба усправах дітейКам`янець-Подільськоїміської радиХмельницької областіпро виселення .

Ухвалою судді від 25.12.2023 вказану позовну заяву було залишено без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків терміном 10 днів з дня отримання позивачем копії ухвали.

Копію вказаної ухвали була отримана представником позивача 25.12.2023.

04.01.2024 на адресу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від представника позивача надійшла заява з проханням продовжити визначений процесуальний строк на усунення недоліків позовної заяви.

В обґрунтування заяви представник зазначив, що станом на 04.01.2024 Управління державної казначейської служби України у м. Слов`янськ не розпочав обслуговування місцевого бюджету, що ускладнює виконання ухвали про залишення заяви без руху, а саме щодо надання доказів сплати судового збору за подання до суду двох з позовних вимог немайнового характеру у розмірі 4294,40 грн., у встановлений судом строк.

Дослідивши клопотання, матеріали позовної заяви, суд вважає, що клопотання представника позивача про продовження встановленого судом строку на виконання ухвали суду про залишення заяви без рухупідлягає задоволенню з наступних підстав.

За загальним правилом, визначеним цивільним процесуальним законом право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, якщо суд за клопотанням особи, що їх подала, не знайде підстав для поновлення або продовження строку (ст. ст.126,127 ЦПК України).

Відповідно дост.127ЦПК Українивстановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до ч. 2, 3ст. 127 ЦПК України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого судом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Враховуючи, що у позивача склалися об`єктивні обставини за яких він не може виконати у визначений судом строк ухвалу про залишення позовної заяви без руху та з метою унеможливлення порушення прав позивача, суд вважає за можливе продовжити позивачу строк для усунення недоліків в порядкуст.127 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючисьст. 127 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про продовження встановленого строку на виконання ухвали про залишення заяви без руху за позовною заявою Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 , малолітньої дитини ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради Хмельницької області про виселення,задовольнити.

Продовжити процесуальний строк ухвали про залишення позовної заяви без руху від 25.12.2023 за позовною заявою Слов`янської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області до ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 , малолітньої дитини ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради Хмельницької області про виселення до 19.01.2024.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею і окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області І.Ю. Фалін

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116116838
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —243/6936/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні