Ухвала
від 04.01.2024 по справі 451/1708/23
РАДЕХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

04 січня 2024 року

Справа №451/1708/23 Провадження № 2/451/3/24

Суддя Радехівського районного суду Львівської області Патинок О.П., розглянувши матеріали позовної заяви Керівника Червоноградської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Радехівської міської ради Львівської області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про витребування земельної ділянки із незаконного володіння та незаконного користування і розпорядження,-

встановив:

28.11.2023 до Радехівського районного суду Львівської області в підсистемі «Електронний суд» надійшла позовна заява Керівника Червоноградської окружної прокуратури Львівської області В. Купецького в інтересах держави в особі Радехівської міської ради Львівської області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро ЛВ Лімітед» про витребування земельної ділянки із незаконного володіння та незаконного користування і розпорядження.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.11.2023 вищезазначену справу передано до розгляду судді Патинок О.П.

Ухвалою Радехівського районного суду Львівської області від 04.12.2023 матеріали позовної заяви залишено без руху.

На виконання ухвали суду позивачем 14.12.2023 було подано заяву на усунення недоліків із додатками.

04.01.2024 з ВАДР ГУ ДМС України у Львівській області надійшла відповідь щодо зареєстрованого місця проживання відповідача ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

При вирішенні питання щодо можливості прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд, передусім, виходить з того, що позовна заява повинна бути подана з додержанням вимог, визначених ст. ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

У відповідності до вимог статті 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обгрунтування.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 ЦПК України, у випадках, встановлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб або державних чи суспільних інтересах.

Положення пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантує кожному право подати до суду будь-який позов, що стосується його цивільних прав і обов`язків. Проте право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї матеріали, вважаю, що таку слід залишити без руху з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 14 ЦПК України передбачено, що у судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система.

Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції (ч. 4 ст. 14 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Стаття 43 ЦПК України визначає права та обов`язки учасників справи, де зокрема частиною 5 вказаної статті перебачено, що процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Крім того, ст. 43 ЦПК України встановлено, у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи. Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету у паперовій формі листом з описом вкладення.

Разом з тим, до позовної заяви долучено докази про направлення позовної заяви відповідачу ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , однак згідно відповіді ВАДР ГУ ДМС України у Львівській області, яка надійшла 04.01.2024 до Радехівського районного суду Львівської області щодо зареєстрованого місця проживання відповідача ОСОБА_1 , остання зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, представнику позивача потрібно надати докази направлення позовної заяви із додатками відповідачу ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

В зв`язку з тим, що в ході вирішення питання про відкриття провадження по справі були виявлені недоліки, суд вважає необхідним залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 47, 48, 175, 177, 185, 260, 261, 294 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

залишити без руху позовну заяву Керівника Червоноградської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Радехівської міської ради Львівської області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Л В Лімітед» про витребування земельної ділянки із незаконного володіння та незаконного користування і розпорядження.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rh.lv.court.gov.ua/sud1317/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяПатинок О. П.

Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116117553
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки із незаконного володіння та незаконного користування і розпорядження

Судовий реєстр по справі —451/1708/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні