Ухвала
від 05.01.2024 по справі 694/2284/23
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/2284/23 Провадження №2/694/13/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А І Н И

05.01.2024 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Сакун Д.І., розглянувши заяву представника представника АТ «Укртелеком» С.П.Суденко про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , тел. НОМЕР_2 ), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , тел. НОМЕР_4 ) до АТ «Укртелеком» (ЄДОПОУ 21560766, адреса: 01601, м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, будинок 18), АТ «Укрпошта» (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 22, ЄДРПОУ 21560045, тел. 0443232020) про скасування обтяження у виді заборони на відчуження нерухомого майна,-

в с т а н о в и л а:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулись до Звенигородського районного суду Черкаської області з позовом до АТ «Укртелеком, АТ «Укрпошта» про скасування обтяження у виді заборони на відчуження нерухомого майна.

Ухвалою Звенигородського районного суду Черкаської області від 12.10.2023 року в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін відкрито провадження у даній цивільній справі.

02.01.2024 року на електронну адресу Звенигородського районного суду Черкаської області від представника відповідача АТ «Укртелеком» надійшло клопотання про проведення судового засідань в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши клопотання представника позивача про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Наказом Державної судової адміністрації України № 169 від 08.04.2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

У п. 3 Розділу ІІІ цього Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. У заяві учасник справи обов`язково зазначає: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua); номер телефону для зв`язку із судом; відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Разом з тим, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Положення ст. 212 ЦПК України не передбачають обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. До того ж вказані положення законодавства направлені на забезпечення участі осіб, які є віддаленими від місця розгляду справи і з об`єктивних причин не можуть брати участь у розгляді справи.

Випадки, у яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з урахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень учасників справи, які з поважних та незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Клопотання представника відповідача АТ «Укртелеком» не містить жодних належних і допустимих доказів на підтвердження обставин неможливості прибути у судове засідання або наявності об`єктивних непереборних причин, які унеможливлюють прибуття до Звенигородського районного суду Черкаської області.

Крім того розгляд справи вирішено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін. Клопотань про перехід порядку розгляду справи до суду не надходило.

За таких обставин, клопотання представника відповідача АТ «Укртелеком» про проведення судового засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до АТ «Укртелеком», АТ «Укрпошта» про скасування обтяження у виді заборони на відчуження нерухомого майна в режимі відеоконференції, є необгрунтованим та задоволенню не підлягає.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 14, 43, 62, 182, 183, 212 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача АТ «Укртелеком» про проведення судового засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до АТ «Укртелеком», АТ «Укрпошта» про скасування обтяження у виді заборони на відчуження нерухомого майна в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І.Сакун

Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116122700
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування обтяження у виді заборони на відчуження нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —694/2284/23

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні