Ухвала
від 05.01.2024 по справі 548/17/24
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/17/24

Провадження №2/548/152/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 січня 2024 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області Старокожко В.П., розглянувши матеріали позовної заяви заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Безцінного Олега Володимировича, адреса: вул. Старо-Троїцька, 13 Лубенського району Полтавської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, адреса: вул. Уютна, 23 м. Полтава, до ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Сільськогосподарський виробничий кооператив "Хильківський", адреса: вул. Шевченка, 45 с. Хильківка Лубенського району Полтавської області, про конфіскацію земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Хорольського районного суду Полтавської області з позовною заявою до відповідача про про конфіскацію земельної ділянки.

Позовну заяву подано відповідно до вимог ст. 175 ЦПК. До позову додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, тому підстав для залишення позову без руху та повернення цього позову позивачу немає.

По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги складність справи та розмір ціни позову, приходжу до висновку, що за таких обставин маються підстави для відкриття провадження у справі і справа має бути призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження з проведенням по ній підготовчого засідання та викликом для участі у ньому учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19 ч. 4, 178, 187, 190, 191, 196 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Безцінного Олега Володимировича в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Сільськогосподарський виробничий кооператив "Хильківський" про конфіскацію земельної ділянки прийняти до розгляду у порядку загального позовного провадження та відкрити провадження по справі.

Призначити вказануцивільну справудо розглядув підготовчомузасіданні на 05.02.2024 о 11:20 у приміщенніХорольського районногосуду за адресою: вул. Незалежності, буд. 82, м. Хорол Полтавської області, з викликом в підготовче засідання учасників справи.

В судовезасіданнявикликатиучасників справишляхомнадіслання цієїухвалисуду наадресисторінбез додатковоговикликуїхсудовою повісткою.Особа,якаодержалацюухвалу,узв`язку звідсутністюадресатаза першоїможливостізобов`язанавручитиїїйому.Увипадкунеявки учасниксправизобов`язанийповідомитисудпро причининеявки,оскількирозглядсправи можебутиздійсненийза йоговідсутності.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу та третій особі, крім того, надіслати копію позову з додатками.

Відповідач має право:

- протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду відзив на позов з доданими доказами на яких він грунтується, а також подати зустрічний позов протягом 15 днів,

- в разі подання відповіді на відзив протягом 5 днів подати заперечення,

- визнати позовні вимоги або їх частину на будь-якій стадії судового процесу.

Позивач має право:

- протягом 5 днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив,

- відмовитися від позовних вимог або їх частини на будь-якій стадії судового процесу,

- збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання,

- подати заяву про зміну предмету або підстави позову не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Третя особамає право протягом 15 календарних днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду пояснення щодо позову з доданими доказами, на яких вони грунтуються, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) таких пояснень і доданих доказів до них іншим учасникам справи.

Третя особамає право протягом 10 днів з дня отримання відзиву на позов надіслати пояснення щодо відзиву з доданими доказами, на яких вони грунтуються, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) таких пояснень і доданих доказів іншим учасникам.

Роз`яснити сторонам, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 83 ЦПК України);

-копіївідзиву,відповідінавідзив,заперечень,доказів(крімречовихдоказів),щоподаютьсядо суду,заздалегідьнадсилаютьсяабо надаютьсяособою,якаїхподає,іншимучасникамсправи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 83 ЦПК України).

Згідно ч. 4ст. 83 ЦПК України,якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк, учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі.

Відповідно до ч. 5ст. 95 ЦПК Українипри наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналу своїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Вказану цивільну справу розглядатиме суддя Хорольського районного суду Старокожко В.П. одноособово.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Хорольського районного суду Полтавської області https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/, а саме у вкладці "ГРОМАДЯНАМ" переглянути "Список судових справ, призначених до розгляду" https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/gromadyanam/csz/ та "Інформацію щодо стадій розгляду судових справ» https://court.gov.ua/fair/sud1628//.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Старокожко

Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116128432
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —548/17/24

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні