Ухвала
від 05.02.2024 по справі 548/17/24
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/17/24

Провадження №2/548/152/24

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

05.02.2024 року Хорольський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого - судді Старокожка В.П.,

секретаря судового засідання - Безносик Д.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду м. Хорол упорядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Безцінного Олега Володимировича в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Сільськогосподарський виробничий кооператив "Хильківський" про конфіскацію земельної ділянки,

В СТ А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд з вищевказаним позовом.

Ухвалою судді Хорольського районного суду від 05.01.2024 провадження у справі відкрито та призначено її до розгляду за правилами загального позовного провадження.

В підготовче судове засідання 05.02.2024 сторони не з`явилися, належним чином були повідомлені про час та місце слухання справи.

Від представника позивача ОСОБА_2 надійшло письмове клопотання про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності.

Від інших учасників судового розгляду заяв та клопотань не надходило.

Згідно відповіді, наданої 05.01.2024 на запит суду, Хорольська міська територіальна громада не має інформації щодо місця реєстрації відповідачки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До суду18.01.2024 повернувся надісланий відповідачці за адресою, вказаною у позовній заяві, конверт із вкладеннями (копією позовної заяви з додатками та копією ухвали про відкриття провадження у справі) з відміткою вузла поштового зв`язку про те, що адресат відсутній за вказаною адресою. Місце перебування, проживання та реєстрації відповідачки ОСОБА_1 суду невідоме.

Таким чином, суд приходить до висновку, що наразі ОСОБА_1 позбавлена можливості користуватися свої правами та обов`язками, як відповідачки по справі, так як їй невідомо про наявність судового спору про конфіскацію земельної ділянки та перебування його на розгляді у суді.

Згідно з ч. 2 ст.247ЦПК України, у зв`язку із неявкою учасників судового розгляду в підготовче судове засідання, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до таких висновків.

Згідно ч. 11 ст.128ЦПК України, відповідач, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Вивчивши матеріали справи, враховуючи те, що місце реєстрації відповідачки суду невідоме, за місцем можливого фактичного її перебування вона судову кореспонденцію не отримала, суд приходить до висновку, що у справі неможливо ухвалити законне та обґрунтоване рішення без належного повідомлення відповідачки про розгляд справи та проведення судового засідання. За таких обставин необхідно призначити підготовче судове засідання в межах загального позовного провадження з викликом відповідачки через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Згідно ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Пунктом 1 ч. 2 ст.223ЦПКУкраїни передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку в разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Згідно ч. 9ст. 223 ЦПК Українипро відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

З метою забезпечення права відповідачки на участь у судовому провадженні, суд вважає за необхідне викликати ОСОБА_1 в підготовче судове засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, у зв`язку із чим підготовче судове засідання відкласти.

Керуючись ст.ст. 128, 223 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкласти підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Безцінного Олега Володимировича в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Сільськогосподарський виробничий кооператив "Хильківський" про конфіскацію земельної ділянкина 13 годину 20 хвилин 20 лютого 2024 року у приміщенні Хорольського районного суду Полтавської області за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, буд. 82 Полтавська область.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

В підготовче судове засідання викликати позивача шляхом надіслання цієї ухвали на його адресу без додаткового виклику їх судовою повісткою. Особа, яка одержала цю ухвалу у зв`язку з відсутністю адресата, за першої можливості зобов`язана вручити її йому. У випадку неявки учасник справи зобов`язаний повідомити суд про причини неявки, оскільки розгляд справи може бути здійснений за його відсутності.

В підготовче судове засідання викликати відповідачку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 через оголошення на офіційному веб-порталі "Судова влада України" на веб-сайті Хорольського районного суду в розділі "Справи" Хорольського районного суду Полтавської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://hr.pl.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116759128
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —548/17/24

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні