Ухвала
від 04.01.2024 по справі 758/14597/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/14597/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 січня 2024 року м. Київ

Подільський районний суду міста Києва у складі

головуючої-судді Будзан Л.Д.,

за участю:

секретаря судового засідання Соколовської А.А.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області про визначення місця проживання дітей із батьком, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області про визначення місця проживання дітей із батьком.

Представник позивача заявила клопотання про залучення третьої особи, а саме Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області, та у мотивування поданого клопотання зазначила, що залучення третьої особи сприятиме правильному вирішенню спору в інтересах дитини. Крім цього, посилаючись на вимоги ст.19 СК України, просила суд зобов`язати вказаний орган надати письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Відповідач в судове засідання, будучи належним чином повідомленою, не з`явилась.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області в судове засідання не з`яився, подав клопотання про проведення засідання у його відсутності.

Заслухавши думку учасників, дослідивши матеріали справи в межах заявленого клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України у випадку, якщо при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду суд встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, суд у підготовчому судовому засіданні вирішує, зокрема, питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до положень частин 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, при розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином для належного судового розгляду справи є обов`язковим висновок щодо розв`язання спору, наданий органом опіки та піклування, представленим належною юридичною особою.

За змістом Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ № 866 від 24 вересня 2008 року, висновок у цивільній справі, що стосується прав та інтересів дітей, надається органом опіки та піклування за місцем проживання дітей.

Таким чином, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області, та зобов`язати вказаний орган опіки та піклування надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору відповідно до частини 5 статті 19 Сімейного кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.53, 198, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у цивільній справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області (ЄРДПОУ: 44018504, місцезнаходження: 19031, Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Степанці, вул. Тагіанесяна, буд. 10).

Зобов`язати Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області (ЄРДПОУ: 44018504, місцезнаходження: 19031, Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Степанці, вул. Тагіанесяна, буд. 10) надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору відповідно до частини 5 статті 19 Сімейного кодексу України.

Підготовче судове засідання відкласти на 12 лютого 2024 року о 10 год. 30 хв., про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи, а третій особі - Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Степанецької сільської ради Об`єднаної територіальної громади Черкаської області (ЄРДПОУ: 44018504, місцезнаходження: 19031, Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Степанці, вул. Тагіанесяна, буд. 10), окрім копії ухвали, направити також копію позовної заяви.

Роз`яснити третій особі право подати до суду письмові пояснення щодо позову у семиденний строк з дня вручення даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Леся БУДЗАН

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.01.2024
Оприлюднено08.01.2024
Номер документу116128963
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —758/14597/23

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні