Ухвала
від 05.01.2024 по справі 603/684/23
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 603/684/23

Провадження №2/603/60/2024

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

05 січня 2024 року м. Монастириська

Суддя Монастириського районного суду Тернопільської області Гудкова Ю. Г., ознайомившись із матеріалами позовної заяви керівника Бучацької окружної прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури, молоді та спорту Коропецької селищної ради, Коропецької селищної ради Тернопільської області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення,

в с т а н о в и в:

Керівник Бучацькоїокружної прокуратуриТернопільської областіНосовський М.В.звернувся до суду в інтересах держави в особі Відділу освіти,культури,молоді таспорту Коропецькоїселищної ради,Коропецької селищноїради Тернопільськоїобластііз позовом до ОСОБА_1 про стягнення на користь Відділу освіти, культури, молоді та спорту Коропецької селищної ради шкоду, завдану внаслідок незаконного звільнення працівника, в сумі 99 832 грн. 88 коп.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, передбачені ст. 185 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст. 186 ЦПК України, відсутні.

Справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 175-181, 187, 189-191, 258-261 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом керівника Бучацької окружної прокуратури Тернопільської області, місцезнаходження: вул. Міцкевича, 10А, м. Бучач Чортківського району Тернопільської області, в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури, молоді та спорту Коропецької селищної ради, місцезнаходження: вул. Марка Каганця, 40, смт. Коропець Чортківського району Тернопільської області, (код ЄДРПОУ 41929855), Коропецької селищної ради Тернопільської області, місцезнаходження: вул. Марка Каганця, 10, смт. Коропець Чортківського району Тернопільської області, (код ЄДРПОУ 04396242) до ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 11 год 30 хв 25 січня 2024 року в приміщенні Монастириського районного суду Тернопільської області, що за адресою: вул.Шкільна, 4, м. Монастириська Чортківського району Тернопільської області.

У судове засідання викликати сторони.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, викладених у статті 178 ЦПК Українита додані до нього документи. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня вручення копії відзиву та доданих до нього документів для подання відповіді на відзив. У зазначений строк позивач має право надіслати (надати) суду відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам, викладених у статтях 178 і 179 ЦПК Українита додані до неї документи. Одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, надіслати (надати) копію відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення копії відповіді на відзив та доданих до неї документів для подання заперечення на відповідь на відзив. У зазначений строк відповідач має право надіслати (надати) суду заперечення, які повинні відповідати вимогам, викладених у статтях 178 і 180 ЦПК Українита додані до нього документи. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду, надіслати (надати) копію заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 193 ЦПК Українивідповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст. ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України http://court.gov.ua/sud1911/gromadyanam.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. Г. Гудкова

Дата ухвалення рішення05.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116138061
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення

Судовий реєстр по справі —603/684/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Гудкова Ю. Г.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Гудкова Ю. Г.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Гудкова Ю. Г.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Гудкова Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні