Ухвала
від 08.01.2024 по справі 634/1126/23
САХНОВЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 634/1126/23

Номер провадження 2-о/634/5/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" січня 2024 р.

Сахновщинський районний суд Харківської області у складі головуючого судді - Зимовського О.С., присяжних Устименко Р.І., Губар І.В., за участю секретаря судового засідання Лісняк С.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Сахновщина Харківської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

встановив:

В провадженні Сахновщинського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, в якій заявник просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначити його опікуном над недієздатним ОСОБА_2 .

В судовому засіданні представник заявника адвокат Пономарьов Є.О. просив задовольнити заявлене в позовній заяві клопотання про призначення судово-психіатричної експертизу відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На вирішення експертів поставити наступні питання:

-Чи хворіє ОСОБА_2 психічними захворюваннями, якими саме?

-Якщо страждає ОСОБА_2 психічними захворюваннями, то чи здатний він за станом здоров`я усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Заявник ОСОБА_1 в судовому засіданні підтримав клопотання про призначення експертизи, просив його задовольнити.

Представник заінтересованої особи Сахновщинської селищноїради Красноградськогорайону Харківськоїобласті в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надали заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Суд, заслухавши думку учасників судового засідання, дослідивши матеріали заяви, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.298ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Згідно матеріалів справи, ОСОБА_2 хворіє на хронічне психічне захворювання.

Враховуючи наведене вище, зміст заяви, що розглядається, а також положення п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України, суд вважає за необхідне призначити по даній справі судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , поставивши експертам питання, що відповідають виду призначеної експертизи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у даній справі слід зупинити, що відповідає вимогам п.9 ч.1 ст. 253 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 102, 105, 107, 252-254, 260, 261, 295, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання заявника про призначення судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити у справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Проведення судової експертизи доручити експертам Харківській філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (61068, м. Харків, вул. Академіка Павлова, буд. 46).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність відповідно до ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення судово-психіатричної експертизи поставити наступні питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 психічними захворюваннями, якими саме?

2.Якщо страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 психічними захворюваннями, то чи здатний він за станом здоров`я усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Надати в розпорядження експертів матеріали цивільної справи № 634/1126/23 (провадження №2-о/634/5/24).

Витрати по оплаті експертизи віднести на рахунок держави.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею та присяжними.

Ухвала може бути оскаржена в частині зупинення провадження у справі в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя:

Присяжні:

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116141608
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —634/1126/23

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні