Ухвала
від 08.01.2024 по справі 902/33/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

(в порядку загального позовного провадження)

"08" січня 2024 р. Cправа № 902/33/24

Суддя Господарського суду Вінницької області Маслій І.В., розглянувши матеріали

за позовом: Першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури (вул. Монастирська, 33, м. Вінниця, 21001) в інтересах держави в особі

Вінницької обласної Ради (вул. Соборна, 70, м.Вінниця, 21050)

до: Глуховецької селищної ради Хмільницького району Вінницької області (вул. Шкільна, 41, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницької обл., 22130)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Р" (вул.Верхня-Садова, 1, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницької обл., 22130)

про: про повернення земельних ділянок

В С Т А Н О В И В :

До Господарського суду Вінницької області надійшла позовна заява Першого заступника керівника Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної Ради до Глуховецької селищної ради Хмільницького району Вінницької області, до Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Р" з позовними вимогами про витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення в кількості 7 шт.

За змістом ч. 1 ст. 176 ГПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Відповідно до частини першої, п`ятої статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Розглянувши матеріали позовної заяви судом встановлено, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 ГПК України; підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні, а тому господарський суд на підставі викладеного визнав їх достатніми для відкриття провадження у справі.

Суд, розглянувши матеріали позовної зави враховуючи обраний прокурором спосіб захисту, категорію та складність справи відповідно до ч. 3 ст. 247 ГПК України, приходить до висновку про те, що заявлений в межах даної справи позов підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження відповідно до глави 3 розділу ІІІ ГПК України.

Згідно з приписами ст.181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

На виконання наведених приписів ГПК України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити учасникам справи строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

Окрім того, в позовній заяві прокурор просить залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Вінницьке обласне комунальне спеціалізовене лісогосподарське підприємство "Віноблагроліс".

Дослідивши матеріали позовної заяви, виходячи з підстав та предмету спору, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора та залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Вінницьке обласне комунальне спеціалізовене лісогосподарське підприємство "Віноблагроліс", з огляду на наступне.

Так, в силу ч. 2 ст.50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Рішення у даній справі може вплинути на права і обов`язки Вінницького обласного комунально спеціалізовене лісогосподарське підприємство "Віноблагроліс", оскільки прокурором та позивачем заявлено вимоги, що безпосередньо стосуються прав та інтересів зазначеної особи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 3, 12, 13, 14, 15, 20, 24, 42, 45, 50, 120, 121, 176, 181, 182, 183, 234, 235, 247, 326 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження у справі 902/33/24 .

2. Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Вінницьке обласне комунальне спеціалізовене лісогосподарське підприємство "Віноблагроліс" (вул. Сергія Зулінського, 9, м. Вінниця, 21022).

4. Підготовче засідання у справі призначити на 29 січня 2024 року о 15:30 год. в приміщенні Господарського суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 29, 4-й пов., зал № 9 .

5. Зобов`язати відповідачів, відповідно до ст. 165, 178 ГПК України, надіслати до суду: відзиви на позовну заяву (одночасно з надісланням відзиву до суду надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, а відповідні докази направити до суду) - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6. Зобов`язати прокурора та позивача, відповідно до ст. 166, 178 ГПК України, надіслати до суду: відповіді на відзиви (у разі отримання відзивів) не пізніше 5 днів з дня отримання відзивів.

7. Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позову та докази на підтвердження обставин, викладених у поясненнях.

8. Учасникам справи направити у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України, документи, що підтверджують їх повноваження.

9. Встановити учасникам справи строк для вчинення процесуальних дій до 29.01.2024.

10. Сторонам подавати докази, заяви і клопотання засобами поштового та електронного зв`язку.

11. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/.

12. Примірник ухвали надіслати сторонам в зареєстровані електронні кабінети в підсистемі Електронний суд ЄСІТС, також надіслати відповідачу2 рекомендованим листом на відому суду поштову адресу, крім того на значені в позовній заяві адреси електронної пошти: прокурора - 05prokvin@gmail.com , позивача - ob@vinrada.gov.ua, відповідача1 - ІНФОРМАЦІЯ_1 , третя особа - vinobiagrolis@gmail.com .

Ухвала набирає законної сили з дня підписання та не підлягає оскарженню.

Ухвала підписана 08.01.2024

Суддя Ігор МАСЛІЙ

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - відповідачу2 - (вул.Верхня-Садова, 1, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницької обл., 22130)

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено09.01.2024
Номер документу116147294
СудочинствоГосподарське
Сутьповернення земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —902/33/24

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Рішення від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Маслій І.В.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Маслій І.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Маслій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні