Ухвала
від 08.01.2024 по справі 939/56/24
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/56/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08 січня 2024 рокусмт Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Герасименко М.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області, третя особа Бородянська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивачі, через представника адвоката Карасьову Л.А., звернулися до суду з вказаним позовом, просили визначити їм ( ОСОБА_1 і ОСОБА_2 ) додатковий строк для прийняття спадщини за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175,177 ЦПК України.

З метою повного, всебічного та об`єктивного судового розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати з Бородянської державної нотаріальної контори витяги зі Спадкового реєстру щодо заповітів відносно ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інформацію про те, чи заводилася після смерті ОСОБА_4 спадкова справа, якщо так, то витребувати завірену належним чином копію вказаної спадкової справи.

Витребувати з Бородянської селищної ради інформацію щодо останнього місця проживання ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в смт Бородянка Бучанського району Київської області, та осіб які були зареєстровані та постійно проживали разом із нею на час відкриття спадщини.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області, третя особа Бородянська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Провести розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Призначити справудо розглядув підготовчомузасіданні вприміщенні Бородянськогорайонного судуКиївської областіна 06лютого 2024 року на 09 годину 30 хвилин.

В судове засідання викликати сторони, третю особу.

Витребувати з Бородянської державної нотаріальної контори витяги зі Спадкового реєстру щодо заповітів відносно ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також інформацію про те, чи заводилися після їх смерті спадкові справи, якщо так, то витребувати завірені належним чином копії вказаних спадкових справ.

Витребувати з Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області інформацію щодо останнього місця проживання ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , і ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та осіб які були зареєстровані та постійно проживали разом із ними на час відкриття спадщини.

Роз`яснити, що відповідач протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі має право подати до суду відзив на позов, а третя особа, в цей самий строк пояснення щодо позову або відзиву (у разі отримання такого відзиву від відповідача по справі).

Копії відзиву, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, та доданих до них документів, повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву, пояснення, до суду.

Разом з поданням відзиву, пояснення щодо позову або відзиву, до суду до них додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, третьої особи, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, пояснення щодо позову або відзиву, і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, на сторінці за веб-адресою - court.gov.ua/fair/sud1006.

СуддяМ. Герасименко

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116149501
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —939/56/24

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні