Ухвала
від 08.01.2024 по справі 125/19/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/19/24

2/125/7/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

08.01.2024 м. Бар Вінницької області

Суддя Барського районного суду Вінницької області Салдан Ю.О., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовом керівника Жмеринськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі Головногоуправління Держгеокадаструу Вінницькійобласті до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Краєвид-Поділля» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,

УСТАНОВИЛА:

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст.175,177,184 ЦПК України,підсудна Барськомурайонному судуВінницької областіна підставіприписів частини1статті 30ЦПК України, статті 496 ЦПК України.

Суддею на виконання вимог статті 187 ЦПК України, надіслано електронний запит щодо надання відомостей про реєстрацію місця проживання відповідача в Україні.

08.01.2024 з Єдиного державного демографічного реєстру отримано відповідь за змістом якої, за параметрами запиту ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , особу не знайдено.

У позовній заяві вказано, що відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від24лютого2022року № 2102-IX в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, який неодноразово продовжувався, востаннє Законом України «Про затвердження УказуПрезидента України «Про продовження строку дії воєнногостанувУкраїні» від 8листопада 2023року №3429-IX продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 16 листопада 2023 року строком на 90 діб.

24.02.2023на офіційномувеб-сайтіМіністерства закордоннихсправ опублікованозаяву МЗСУкраїни щодорозриву дипломатичнихвідносин з російською федерацією. Згідно з опублікованою заявою Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Росією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

У зв`язкуіз розривомдипломатичних відносинз російськоюфедерацією,а такожзбройною агресієюпроти України,є неможливимиздійснити повідомленнявідповідача ОСОБА_1 в порядку виконання міжнародного доручення про вручення судових документів, а також засобами поштового зв`язку.

З огляду на вказане повідомлення відповідача ОСОБА_1 слід здійснити єдиним доступним суду способом через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому у ній слід призначити підготовче засідання.

Відповідно доч.1, 6, 10 ст.212ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовому засіданні врежимі відеоконференції позамежами приміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У Барському районному суді Вінницької області існує технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, у тому числі з використанням власних технічних засобів учасників справи через сервіс Easycon (https://vkz.court.gov.ua/).

Керуючись статтями 30, 187, 212 ЦПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Жмеринськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі Головногоуправління Держгеокадаструу Вінницькійобласті до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Краєвид-Поділля» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом їх конфіскації.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання в залі засідань Барського районного суду Вінницької області (м. Бар, вул. Соборна, 2) на 01.02.2024 о 09:30 год.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати позивачу і третій особі.

Повідомлення відповідача у справі здійснити через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов 15 днів з дня публікації оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Копію відзиву та доданих до нього доказів відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи. До відзиву, який надсилається до суду, додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, в яких викладаються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову п`ять днів з дня отримання, відповідно, позовної заяви або відзиву. До пояснень додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються письмові пояснення третьої особи. У разі ненадання третьою особою пояснень у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://brs.vn.court.gov.ua/sud0201/.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів стор і через сервіс відеоконференцзв`язку Easycon (https://vkz.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Юлія САЛДАН

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116159843
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —125/19/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні