Ухвала
від 09.01.2024 по справі 308/20486/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/20486/23

У Х В А Л А

09 січня 2024 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Голяна О.В., за участю секретаря судового засідання Маняка В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Ужгородський відділ Державної виконавчої служби в Ужгородському районі Закарпатської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про стягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини,-

в с т а н о в и в:

В провадженні судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_3 перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Ужгородський відділ Державної виконавчої служби в Ужгородському районі Закарпатської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), про стягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.11.2023 року справу передано на розгляд судді Голяни О.В.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27.11.2023 року відкрито провадження у справі, справу постановлено розглядати в порядку спрощеного провадження.

Крім цього, у провадженні судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Малюка В.В. перебуває цивільна справа № 308/22021/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, що продовжує навчання, та додаткових витрат на його утримання.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.12.2023 року справу передано на розгляд судді Малюку В.В.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 14.12.2023 року в складі головуючого судді Малюка В.В. відкрито провадження у справі, справу постановлено розглядати в порядку спрощеного провадження. Клопотання позивачки ОСОБА_1 задоволено. Передано матеріали цивільної справи №308/22021/23 для вирішення питання про об`єднання справ в одне провадження.

Позиції учасників справи.

В судове засідання сторони, представник третьої особи не з`явилися.

Дослідивши матеріали цивільних справ суддя приходить до наступного висновку.

Щодо об`єднанняцивільних справв однепровадження.

Згідно з вимог ч.ч.1,2 ст.188 ЦПК України, в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Дослідивши матеріали справ, суд дійшов висновку, що оскільки вищевказані позови заявлені одним і тим самим позивачем до одного і того самого відповідача, пов`язані поданими доказами, окремий їх розгляд не є доцільним, а також з метою всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин справи, цивільну справу №308/22021/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, що продовжує навчання, та додаткових витрат на його утримання,слід об`єднати в одне провадження з цивільною справою №308/20486/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини.

Щодо залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно до частин 3, 5ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи, що ухвалене рішення у справі може вплинути на права та обов`язки повнолітнього сина сторін у справі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою повного та об`єктивного розгляду справи, керуючись ч. 3ст. 53 ЦПК України, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.53 ЦПК України та ст.188 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Цивільну справу №308/22021/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, що продовжує навчання, та додаткових витрат на його утримання, - об`єднати в одне провадження з цивільною справою №308/20486/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Ужгородський відділ Державної виконавчої служби в Ужгородському районі Закарпатської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), про стягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини, присвоївши справі єдиний унікальний номер 308/20486/23 (провадження №2/308/3400/23).

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Ужгородський відділ Державної виконавчої служби в Ужгородському районі Закарпатської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), про стягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини, стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, що продовжує навчання, та додаткових витрат на його утримання, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 3ст.187ЦПК України позивач ОСОБА_1 не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали повинна направити третій особі ОСОБА_4 копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Третя особа ОСОБА_4 має право протягом десяти днів з дня отримання копії позову надати суду стосовно нього свої пояснення, з одночасним направленням вказаних пояснень іншим учасникам справи та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб адресою сторінки на офіційному веб порталі судової влади України: https://court.gov.ua/sud0712/gromadyanam/csz/.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. ГОЛЯНА

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116170475
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення неустойки (пені) за несвоєчасну сплату аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —308/20486/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Рішення від 23.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Голяна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні