Ухвала
від 08.01.2024 по справі 917/1095/21
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження та призначення справи до розгляду

08 січня 2024 року м. Харків Справа № 917/1095/21

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Здоровко Л.М., суддя Бородіна Л.І., суддя Лакіза В.В.,

розглянувши у приміщенні Східного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" (вх.№2649П/2) на постанову Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023, прийняту у приміщенні Господарського суду Полтавської області суддею Паламарчук В.В., дата складання повного тексту постанови - 13.10.2023, у справі №917/1095/21

за заявою фізичної особи - підприємця Сергієнко Віталія Володимировича

до Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод", м. Полтава, про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023 зокрема, припинено процедуру розпорядження майном Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" та припинено повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Шершня Юрія Сергійовича.

Визнано банкрутом Приватне акціонерне товариство "Полтавський вентиляторний завод"; відкрито ліквідаційну процедуру Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод"; призначено ліквідатором Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" арбітражного керуючого Шершня Юрія Сергійовича з наданням йому повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Зобов`язано ліквідатора не менш як один раз на місяць подавати комітету кредиторів та суду звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Ухвалено господарську діяльність Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" завершити закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо.

Ухвалено, що строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припинено нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю.

Скасовано арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Припинено повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припинити повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута; зобов`язано посадових осіб банкрута протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Зобов`язано ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора про проведену роботу до 01.10.2024.

Не погодившись з постановою місцевого господарського суду, Приватне акціонерне товариство "Полтавський вентиляторний завод" звернулося до Східного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить постанову Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023 скасувати та повернути справу №917/1095/21 до Господарського суду Полтавської області для продовження розгляду.

Одночасно апелянт просить поновити пропущений строк подання апеляційної скарги, посилаючись на те, що повний текст постанови апелянт отримав лише 24.11.2023.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 07.12.2023 витребувано у Господарського суду Полтавської області справу №917/1095/21; відкладено вирішення питань, пов`язаних з рухом апеляційної скарги, до надходження матеріалів справи.

25.12.2023 до Східного апеляційного господарського суду надійшли матеріали справи №917/1095/21.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 26.12.2023 апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" на постанову Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023 у справі №917/1095/21 залишено без руху з тих підстав, що апелянтом до апеляційної скарги не додані належні докази надсилання копії апеляційної скарги кредиторам ТОВ "Метінвест Інжинірінг" та ТОВ "Дніпроресурс".

Постановлено апелянту усунути встановлені судом при поданні апеляційної скарги недоліки протягом 10 днів з дня вручення апелянту ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

04.01.2024 від апелянта надійшла заява про усунення недоліків, до якої додані належні докази надсилання копії апеляційної скарги кредиторам ТОВ "Метінвест Інжинірінг" та ТОВ "Дніпроресурс"

Отже, апелянтом усунуті недоліки апеляційної скарги у встановлений судом строк.

Щодо клопотання апелянта про поновлення пропущеного строку подання апеляційної скарги, суд зазначає таке.

Відповідно до положень статті 256 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом десяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Повний текст постанови місцевого господарського суду складено 13.10.2023, отже, строк на її оскарження сплив 02.11.2023.

Апелянт звернувся з апеляційною скаргою 01.12.2023, посилаючись на те, що повний текст постанови апелянт отримав лише 24.11.2023.

Враховуючи, що із матеріалів справи вбачається, що датою вручення апелянту повного тексту оскаржуваного судового рішення є 24.11.2023, і апелянт звернувся у встановлений законом строк з дня вручення йому повного тексту оскаржуваної постанови, пропущений строк підлягає поновленню.

Дослідивши матеріали справи та апеляційної скарги, відповідно до статті 262 Господарського процесуального кодексу України, судова колегія дійшла висновку про відкриття апеляційного провадження у справі.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали від учасників справи не надійшло.

Після проведення суддею-доповідачем підготовчих дій у відповідності до статті 267 Господарського процесуального кодексу України, заслухавши суддю-доповідача, колегія суддів апеляційної інстанції вирішила призначити справу до судового розгляду.

Крім того, судова колегія зазначає, що відповідно до частини 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

З комп`ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" судом апеляційної інстанції встановлено відсутність у ФОП Сергієнко В.В., ТОВ "Компанія Провент", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 електронного кабінету в ЕСІТС та її окремій підсистемі (модулі).

На підставі зазначеного, апеляційний суд повідомляє Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Провент" про його обов`язок, а ФОП Сергієнко В.В., ОСОБА_1., ОСОБА_2 - право зареєструвати електронний кабінет в ЕСІТС, а також про можливість ознайомлення з матеріалами справи через ЕСІТС або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Процесуальні наслідки невиконання вказаного обов`язку передбачені, зокрема, статтями 42, 165, 170, 263 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 119-121, 234, 256, 262, 267-268 Господарського процесуального кодексу України, Східний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Поновити Приватному акціонерному товариству "Полтавський вентиляторний завод" пропущений строк подання апеляційної скарги на постанову Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023 у справі №917/1095/21.

2. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного акціонерного товариства "Полтавський вентиляторний завод" на постанову Господарського суду Полтавської області від 03.10.2023 у справі №917/1095/21.

3. Встановити учасникам справи строк до 31.01.2024 для подання відзиву на апеляційну скаргу з доказами його надсилання апелянту.

4. Встановити учасникам справи строк до 31.01.2024 для подання заяв і клопотань.

5. Призначити справу до розгляду на "07" лютого 2024 р. о 14:00год.; засідання відбудеться у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань №105.

6. Повідомити, що участь учасників справи у судовому засіданні не є обов`язковою. Неявка учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

7. Запропонувати учасникам справи реалізовувати свої процесуальні права та обов`язки, передбачені Господарським процесуальним кодексом України, з використанням телекомунікаційної мережі "Електронний суд".

8. Запропонувати учасникам справи заздалегідь письмово повідомити суд про намір і можливість взяти участь у судовому засіданні для своєчасного вжиття заходів з організації його проведення. З метою уникнення загрози для життя і здоров`я учасників судового процесу рекомендувати взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

9. Запропонувати учасникам справи для прискорення розгляду апеляційної скарги висловити свою позицію щодо можливості розгляду справи за відсутності представників сторін.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://eag.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Л.М. Здоровко

Суддя Л.І. Бородіна

Суддя В.В. Лакіза

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено10.01.2024
Номер документу116173396
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/1095/21

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Судовий наказ від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Постанова від 07.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Рішення від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Здоровко Людмила Миколаївна

Постанова від 03.10.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Бородіна Лариса Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні