Ухвала
від 09.01.2024 по справі 903/952/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

09 січня 2024 року Справа № 903/952/22 Суддя Господарського суду Волинської області Слободян О.Г., розглянувши заяву кредитора Головного управління ДПС у Волинській області

про визнання кредиторських вимог на суму 1 335 395грн 06коп.

у справі про банкрутство

за заявою ОСОБА_1

до боржника: Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада"

встановила: ухвалою Господарського суду Волинської області від 19.01.2023р. відкрито провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада" (м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504); визнано у встановленому порядку доведені кредиторські вимоги ОСОБА_1 до ЗАТ "Волинь-Лада" на загальну суму 1 172 896,60 грн. та зобов`язано розпорядника майна включити вимоги до реєстру вимог кредиторів у наступній черговості: 85 110 грн - вимоги першої черги; 1 067 276,60 грн. - вимоги четвертої черги; 20 510 грн. - вимоги шостої черги; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника ЗАТ "Волинь-Лада"; введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 08 липня 2023 року включно; розпорядником майна ЗАТ "Волинь-Лада" призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №310 від 12.03.2013р., м. Луцьк, вул. Коперника, 36, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства 20 січня 2023 року за №69915 на офіційному веб-порталі судової влади України здійснено оприлюднення оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада".

Постановою суду від 29.06.2023 процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада" та повноваження арбітражного керуючого (розпорядника майна) Григор`єва Валерія Васильовича припинено; ЗАТ "Волинь-Лада" (Волинська обл, м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504) визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру ЗАТ "Волинь-Лада" строком на 12 місяців; ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора № 310 від 12.03.2013, адреса: вул. Коперника, буд. 36, м.Луцьк, Волинська область, 43010, РНОКПП НОМЕР_1 ).

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства, 30.06.2023 на офіційному веб-порталі судової влади України судом було здійснено оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури ЗАТ "Волинь-Лада" (дата публікації 30.06.2023 за № 70914).

27.12.2023 на адресу суду від Головного управління ДПС у Волинській області надійшла заява (вх.№01-74/1915/23 від 27.12.2023) про визнання кредиторських вимог до боржника на суму 1 335 395грн 06коп.

Згідно табелю обліку використання робочого часу КП ДСС суддя Слободян О.Г. з 25.12.2023 по 07.01.2024 перебувала у відпустці.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику час для усунення недоліків, встановлених при подані заяви, з огляду на таке.

Відповідно до ч.3, 5 ст. 59 КУзПБ, з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Заява з вимогами поточного кредитора має відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 45 цього Кодексу. До заяви з вимогами поточного кредитора застосовуються положення статті 46 цього Кодексу.

У ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом (ч.4 ст. 60 КУзПБ).

Відповідно до ч.2, 3 ст. 45 КУзПБ, майнові вимоги кредиторів до боржника мають бути виражені в грошових одиницях і заявлені до господарського суду в порядку, встановленому цією статтею. Копії відповідних заяв та доданих до них документів кредитори надсилають боржнику та розпоряднику майна.

До заяви в обов`язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, що підтверджують грошові вимоги до боржника. Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 КУзПБ господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Кодексу. У разі якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог цього Кодексу, господарський суд постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху суд повідомляє заявнику про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов`язаний їх усунути, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Як встановлено судом, заявником, в порушення вимог ст. 45 КУзПБ, не додано доказів надсилання копії заяви про визнання кредиторських вимог боржнику ЗАТ «Волинь-Лада». До заяви кредитором додано лише докази надіслання заяви арбітражному керуючому.

Крім того, статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

16 жовтня 2023 введено в дію зміни до ГПК України згідно Закону від 29 червня 2023 року N 3200-IX, зокрема, стосовно реєстрації електронного кабінету учасника господарського процесу.

Згідно п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Всупереч вимог п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, кредитором у заяві про визнання кредиторських вимог не зазначено відомостей про наявність або відсутність у нього електронного кабінету.

Згідно ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Суд вважає за необхідне зобов`язати кредитора надати суду відомості про наявність або відсутність у нього електронного кабінету та докази надіслання копії заяви про визнання кредиторських вимог боржнику ЗАТ «Волинь-Лада» (поштова квитанція, опис вкладення).

За таких обставин, заява про визнання кредиторських вимог підлягає залишенню без руху для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст. 45, 46, 59 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 6, 162, 174, 234, 235, Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління ДПС у Волинській області про визнання кредиторських вимог (вх.№01-74/1915/23 від 27.12.2023) залишити без руху.

2. Надати кредитору строк 5 днів з дня вручення йому цієї ухвали для усунення недоліків, а саме: надати суду відомості про наявність або відсутність у нього електронного кабінету та докази надіслання копії заяви про визнання кредиторських вимог боржнику ЗАТ «Волинь-Лада» (поштова квитанція, опис вкладення).

Роз`яснити, що якщо кредитор усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до суду. В іншому разі господарський суд постановляє ухвалу про повернення заяви. Повернення заяви з підстав, передбачених цією статтею, не перешкоджає повторному зверненню до суду у цій же справі, якщо порушення усунуто.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя О. Г. Слободян

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116173564
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство за заявою ОСОБА_1 до боржника: Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада

Судовий реєстр по справі —903/952/22

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Судовий наказ від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем'як Валентина Миколаївна

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Розізнана І.В.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні