Ухвала
від 08.01.2024 по справі 909/1157/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1157/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.01.2024 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндера П. А., розглянувши матеріали позовної заяви № 14079/23 від 21.12.2023 фізичної особи ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа ОСОБА_1 через підсистему Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний суд" повторно 21.12.2023 звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області з заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Господарського суду Івано-Франківської області від 21.12.2023, для розгляду справи призначено суддю Шкіндер П.А.

Ухвалою Господарського суд Івано-Франківської області від 26.12.2023 заяву ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність залишено без руху, зобов`язано Боржника надати суду заяву про усунення недоліків у строк, що не перевищує десяти днів з дня вручення даної ухвали.

Засобами підсистеми ЄСІТС ОСОБА_1 подав суду заяву про усунення недоліків (вх. № 345/24 від 08.01.2024) , до якої долучив докази про заборгованість перед ТОВ 1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ, ТОВ БГЗПОЗИКА, ТОВ МІЛОАН, ТОВ СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР, ТОВ УКР КРЕДИТ ФІНАНС, ТОВ ФК ЄАПБ, ТОВ ФК ПРЕМІУМ АКТИВ, докази щодо отримання коштів від кредиторів, докази припинення погашення боргів, оновлений КСК та проект плану реструктуризації, довідка про доходи з податкової.

За наведеного, заявою ОСОБА_1 усунув недоліки своєї заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Відповідно до ч.1 ст.2 КУзПБ провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Книгою четвертою КУзПБ регулюються питання відновлення платоспроможності фізичної особи.

Статтею 1 КУзПБ визначено, що неплатоспроможність це неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом

Відповідно до ч.1 ст. 8 КУзПБ справи про банкрутство розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника.

Частиною 1 ст.115 КУзПБ передбачено, що провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи або фізичної особи - підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Боржник у заяві зазначив про наявність прострочених зобов`язань перед кредитором розмір якихдорівнює згідно з даними УБКІ та особистими підрахунками орієнтовно 195498,87 грн, наявність обставин припинення погашення кредиту чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів упродовж двох місяців, на яке може бути звернено стягнення, існування інших обставин, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності), тому є підстави передбачені ст.115 КУзПБ для звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про його неплатоспроможність.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 КУзПБ у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або для повернення такої заяви господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про прийняття заяви до розгляду, в якій зазначаються:1) дата підготовчого засідання, яке має відбутися не пізніше 15 робочих днів з дня постановлення ухвали;2) прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених автоматизованим відбором для призначення керуючого реструктуризацією.

Статтею 28 КУзПБ передбачено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Разом з тим, у пункті 21 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» КУзПБ передбачено, щодо дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Згідно з абзацом другим вказаного пункту, заява ініціюючого кредитора або боржника-фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому вказаного вище пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Боржником до заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність додано:

- заяву з пропозицією щодо кандидатури арбітражної керуючої Белінської Наталії Олександрівни для виконання повноважень керуючої реструктуризацією;

- заяву арбітражної керуючої Белінської Наталії Олександрівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 190, виданого 12.02.2013) про участь у цій справі для виконання повноважень керуючої реструктуризацією;

- докази на авансування винагороди авансування винагороди арбітражному керуючому на загальну суму 40260,00 грн, яка перерахована на депозитний рахунок Господарського суду Івано-Франківської області.

Відповідно до частини 3 статті 116 КУзПБ до заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність додаються докази авансування боржником на депозитний рахунок суду винагороди керуючому реструктуризацією за три місяці виконання повноважень.

Враховуючи вищевикладене, господарським судом не здійснюється електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого у відповідності до ст.28 КУзПБ та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

Керуючись ст.ст.2, 8, 113, 115, 116, 117, пункту 2-1 розділу «Прикінцеві та перехідні положення` Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232 235 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до розгляду заяву фізичної особи ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника.

2. Підготовче засідання по розгляду заяви призначити на 06.11.2020 о 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 6.

3. Боржнику фізичній особі ОСОБА_1 до дати судового засідання надати суду додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

4. Зобов`язати ОСОБА_1 не пізніше 02.02.2024 надати суду: виписки про рух коштів по усіх своїх рахунках, відкритих в банках та інших фінансово-кредитних установах, в тому числі електронних гаманцях, за період з 01.01.2023 по 01.01.2024 та пояснення, з доказами, які їх підтверджують, щодо отримання або витрачання грошових коштів щодо платежів на суму, що перевищує 3000 грн (при наявності таких).

5. Заборонити фізичній особі ОСОБА_1 , ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) відчужувати належне їй майно.

6. Учасникам справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності із зазначеними в ст. 60 ГПК України вимогами.

Довести до відома сторін, що копії письмових доказів, які подаються до суду, слід оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України та п. 5.26 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації "Вимоги до оформлення документів" (ДСТУ 4163-2020), затвердженого наказом Державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" від 01 липня 2020 р. № 144.

Ухвала набрала законної сили з моменту підписання 08.01.2024 та оскарженню не підлягає.

Суддя Шкіндер П.А.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116173871
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —909/1157/23

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні