Ухвала
від 08.01.2024 по справі 916/4451/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"08" січня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/4451/23

Господарський суд Одеської області у складі:

судді С.В. Літвінова

при секретарі Т.О. Липі

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом Керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури (вул. Незалежності, буд.39,Білгород-Дністровський,Одеська область,67700) в інтересах держави в особі Одеської обласної державної (військової) адміністрації (просп.Шевченка,4, Одеса, Одеська область, 65032) до відповідача: Старокозацька сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області (вул. Соборна, буд. 34, Старокозаче,Білгород-Дністровський район, Одеська область, 67730) про визнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації права комунальної власності на земльну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку

за участю представників:

від прокуратури: Капустін М.В. - по довіреності

від позивачів: не з`явились;

від відповідача: не з`явились;

ВСТАНОВИВ:

Керівник Білгород-Дністровської окружної прокуратури звернувся до Господарського суду Одеської області із позовом в інтересах держави в особі Одеської обласної дероїавної (військової) адміністрації до Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання незаконним та скасування рішення, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, реєстрації права комунальної власності на земльну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку

17.11.2023 від Білгород-Дністровської окружної прокуратури до Господарського суду Одеської області надійшло клопотання про залучення до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Військову частину НОМЕР_1 (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_3 , bilgorod zagin@dpsu.gov.ua)

Обгрунтовуючи своє клопотання позивач посилається на те, що що НОМЕР_4 прикордонний загін Південного регіонального управління ДПС України (військова частина НОМЕР_1 ) має територію обслуговування у вигляді ділянки державного кордону України з Республікою Молдова, що пролягає на території Білгород-Дністровського району Одеської області в адміністративних межах Старокозацької сільської ради. Таким чином, у випадку скасування в Державному земельному кадастрі спірної земельної ділянки площею 0,4511 га, військова частина НОМЕР_1 в подальшому має законне право на відведення у постійне користування за її рахунок земельної ділянки шириною 30-50 метрів лінії державного кордону для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Частинами 1, 3, 4, 5 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, передбачено, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановленні статтею 42 цього Кодексу.

Таким чином, з метою повного та об`єктивного розгляду справи по суті, з урахуванням можливого впливу судового рішення на права та обов`язки Військової частини НОМЕР_1 , суд, відповідно до ст.50 ГПК України, залучає їх до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

У зв`язку з тим, що Господарським судом Одеської області 08.01.2024р. у судовому засіданні оголошено протокольну ухвалу про перерву, про що було відображено в протоколі судового засідання, суд повідомляє Одеську обласну державну (військову) адміністрацію, Старокозацьку сільську раду Білгород-Дністровського району Одеської області та Військову частину НОМЕР_1 про дату та час судового засідання.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ч.4 ст.50, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Білгород-Дністровської окружної прокуратури про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Військову частину НОМЕР_1

2. Залучити до участі у справі №916/4451/23 в якості третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Військову частину НОМЕР_1 (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_3 , bilgorod zagin@dpsu.gov.ua)

3.Повідомити Одеську обласну державну (військову) адміністрацію, Старокозацьку сільську раду Білгород-Дністровського району Одеської області та Військову частину НОМЕР_1 :

- підготовче засідання по справі №916/4451/23 відбудеться "05" лютого 2024 р. о 10:30 Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 15 (5 поверх), тел. 0(482)307-985.

4. Викликати учасників справи у судове засідання.

5. Запропонувати залученій третій особі надати пояснення щодо позову, оформлені відповідно до вимог ст. 168 ГПК України; надіслати копію пояснень іншим учасникам справи одночасно з надісланням таких пояснень до суду; відповідні докази надіслання пояснень щодо позову іншим учасникам справи надати до суду.

Ухвала набирає чинності після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Літвінов

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116174401
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/4451/23

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Літвінов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні