Ухвала
від 09.01.2024 по справі 128/1639/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1639/23

УХВАЛА

09 січня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участі:

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши в порядку підготовчого судового засідання обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості по якому 06.11.2022 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022020050000430, за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості по якому 06.11.2022 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022020050000430, за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України.

У підготовче судове засідання з"явились прокурор ОСОБА_3 , обвинувачений ОСОБА_4 ..

Потерпілий ОСОБА_5 в підготовче судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив розгляд справи проводити у його відсутність.

Прокурор ОСОБА_3 в підготовчому судовому засіданні просив призначити судовий розгляд кримінального провадження на підставі обвинувального акту, вважаючи, що під час досудового розслідування були дотримані всі вимоги КПК України, підстав для закриття провадження чи повернення обвинувального акту немає. Просив проводити розгляд справи у відкритому судовому засіданні з участю обвинуваченого та потерпілого. Також просив прийняти до розгляду поданий ним в інтересах держави в особі КНП «Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» цивільний позов до ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди.

Обвинувачений ОСОБА_4 не заперечував щодо призначення справи до судового розгляду. Щодо прийняття до розгляду цивільного позову поклався на розсмуд суду.

Підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 ч. 3 ст. 314 КПК України не встановлено. Перешкоди для призначення судового розгляду відсутні.

Заслухавши прокурора, обвинуваченого, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з наступних підстав.

Кримінальне провадження підсудне Вінницькому районному суду Вінницької області.

Підстави для прийняття рішення про проведення закритого судового розгляду, передбачені ч. 2 ст. 27 КПК України відсутні.

Не вбачається підстав для закриття провадження на підставі п.п. 4-8 ч. 1 або ч. 2 ст. 284 КПК України. Обвинувальний акт відповідає вимогам КПК України, а тому підстави для його повернення відсутні.

З метою підготовки справи до судового розгляду судом визначено дату та місце проведення судового розгляду на 15 год. 30 хв. 15 січня 2024 року в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області за участю прокурора, обвинуваченого та потерпілого.

Вирішуючи питання щодо поданого прокурором цивільного позову, суд враховує таке.

Відповідно до частини четвертої статті 128 КПК України форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства. Частиною п`ятою статті 128 КПК України регламентовано, що цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Вимоги до позовної заяви містяться у частині третій статті 175 Цивільного процесуального кодексу України. Зазначеним вимогам поданий позов відповідає, крім того, як вже суд зазначив вище, частина п`ята статті 128 КПК України містить застереження, що цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими саме КПК України, і лише у разі коли, процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, КПК України не врегульовані, до них застосовуються норми ЦПК України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Зважаючи на завдання кримінального судочинства, визначені у статті 2 КПК України, суд вважає за доцільне прийняти поданий до суду цивільний позов до розгляду.

Відповідно до ч.4 ст.9 Закону України «Про пробацію» обвинуваченому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді, яка полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Відсутні клопотання сторін та учасників кримінального провадження про виклик свідків, інших осіб, витребування певних речей чи документів, обрання, зміну, скасування заходів забезпечення кримінального провадження, запобіжних заходів.

Відповідно до ч. 5 ст. 314, ч. 2 ст. 314-1 КПК України суд вважає за необхідне доручити представнику персоналу Жмеринського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області скласти досудову доповідь відносно обвинуваченого ОСОБА_4 ..

На підставі викладеного, керуючись ст. 314-316 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК Україниу відкритому судовому засіданні на 15 год. 30 хв. 15 січня 2024 року в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області, суддею одноособово із викликом обвинуваченого, потерпілого та повідомленням прокурора.

Позовну заяву прокурора в інтересах держави в особі КНП «Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» до ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди - прийняти до розгляду.

Доручити Жмеринському районному відділу філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області(23100, м. Жмеринка, вул. Валерія Брезденюк, 19 (вул. Грушевського, 23), e-mail: vn5@probation.gov.ua) скласти досудову доповідь відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Почапинці Жмеринського району Вінницької області, мешканця АДРЕСА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116188071
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України

Судовий реєстр по справі —128/1639/23

Вирок від 15.03.2024

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 09.01.2024

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні