Ухвала
від 10.01.2024 по справі 710/45/24
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/45/24

Номер провадження 2/710/147/24

УХВАЛА

про залишення без руху

10.01.2024 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Побережна Н.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Шполянської державної нотаріальної контори та Шполянського ВДВС у Звенигородському районі Черкаської області про скасування арешту майна, яке належало ОСОБА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

09.01.2024 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов вказаний позов, в якому позивач, через представника адвоката Держан Валентину Василівну, просить скасувати (припинити) арешт майна, яке належало ОСОБА_2 , а саме нерухомого майна з реєстраційними номерами обтяження в Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна:

- арешт (архівний запис) реєстраційний номер обтяження: 5009899 зареєстровано:24.05.2007 10:19:19 за №5009899 реєстратором: Шполянська державна нотаріальна контора, 18008, Черкаська область, підстава обтяження: домоволодіння, адреса: АДРЕСА_1 , додаткові дані: Архівний номер: 3127724CHERKAS Y 801, Архівна дата: 22.04.2023, дата виникнення: 22.04.2003, №реєстра:310281-278, внутр.№8С01163725F447306348.

Кожна особа має право, в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів, відповідно до ч.1 ст.4 ЦПК України.

Під час вивчення матеріалів позову, встановлено, що останній не відповідає вимогам чинного процесуального законодавства України.

Позовна заява, яка подається, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Відповідно до вимог п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

Положеннями ч.1 ст.177 ЦПК України (в редакції чинній на день вирішення питання про відкриття провадження) передбачено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Відповідно до ч.6 ст.14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Якщо реєстрація електронного кабінету у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

Крім того при отриманні документів поштою та при перевірці вмісту конверта, було виявлено відсутність вкладень, які зазначені в позовній заяві, а саме: копії паспорту та копії коду, про що 09.01.2024 було складено «Акт про відсутність вкладень», копію якого направлено засобами електронної пошти на адресу: email: ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку вказав адвокат Держан В.В.

Позовна заява, надана позивачем ОСОБА_1 та адвокатом, який діє від його імені, ОСОБА_3 подана з порушенням вимог ч.6 ст.14 ЦПК України та п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України.

За таких обставин, позивачу необхідно виконати вищенаведену вимогу чинного процесуального законодавства та надати відповідні докази.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Дана позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст. 175-177 ЦПК України.

За таких обставин вважаю за необхідне надати позивачеві десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.175, 185, 260, 261 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Шполянської державної нотаріальної контори та Шполянського ВДВС у Звенигородському районі Черкаської області про скасування арешту з нерухомого майна визнати такою, що не відповідає ви конанню - залишити без руху.

Позивачу усунути недоліки протягом десяти днів вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме: надати докази надсилання відповідачу копії позовної заяви з додатками листом з описом вкладення та надати копії документів, вказаних у додатку до позовної заяви.

В разі неусунення до встановленого терміну недоліків, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачеві з усіма додатками до неї.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.П. Побережна

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116193519
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування арешту майна, яке належало ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —710/45/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні