Ухвала
від 10.01.2024 по справі 753/13559/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

справа № 753/13559/23

провадження № 2/753/1284/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" січня 2024 р. Дарницький районний суд міста Києва в складі:

головуючого - судді Коренюк А.М.

при секретарі Лузовій І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача на належного по справі за її позовом до Подільського управління поліції ГУ НП у м.Києві, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданих незаконними діями органом досудового розслідування, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться дана справа.

Позивачем до початку першого судового засідання ініційоване процесуальне питання про заміну первісного відповідача на належного.

Суд, вислухавши думки учасників процесу з приводу даного процесуального питання, з урахуванням процесуального права позивача визначати особу відповідача, вважає за необхідне його розглянути та постановити за наслідками якого ухвалу.

З 15 грудня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», яким викладено у новій редакції, зокрема, Цивільний процесуальний кодекс України України.

Відповідно до п. 9 ч.1 Перехідних положень ЦПК України у новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача (ч.3 ст. 51 ЦПК України).

На підставі вищевикладеного та, п. 9 ч.1 Перехідних положень ЦПК України, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про заміну первісного відповідача на належного по справі за її позовом до Подільського управління поліції ГУ НП у м.Києві, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданих незаконними діями органом досудового розслідування, - задовольнити.

Замінити первісного відповідача Подільське управління поліції ГУ НП у м.Києвіна належного -Держава Україна в особі Головного управління Національної поліції у м.Києві по вказаній справі.

Зобов`язати позивача забезпечити суд позовною заяваю для направлення її відповідачу.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позовну заяву, з посиланням на докази, якими він обґрунтовуються протягом 15 днів з дня отримання позовної заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116193587
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди, завданих незаконними діями органом досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —753/13559/23

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні