Ухвала
від 09.01.2024 по справі 199/9303/22
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/9303/22

(2/199/1045/24)

УХВАЛА

09.01.2024

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська в складі: судді Спаї В.В.,

розглянувши заяву представника позивача адвоката Щербаня Віктора Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , де треті особи Управління служби у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, орган опіки піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра, державний нотаріус Четвертої дніпровської державної нотаріальної контори Писарєва Наталія Сергіївна, про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання недійсними договорів дарування нерухомого майна та визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів представник позивача зазначає, що у зв`язку з погодними умовами, явка сторони позивача у судове засідання ускладнена через територіальне місце знаходження (м. Кривий Ріг), та просить суд постановити відповідну ухвалу.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 року №169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок).

За визначенням п. 2 розділу ІІ Порядку Система відеоконференцзв`язку (далі Система) комплекс технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Пунктами 2-5 Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана ним для реєстрації в Системі; номер телефону для зв`язку із судом.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Заява учасника про участь учасника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в день її надходження до суду підлягає реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду та передається відповідному головуючому судді.

У свою чергу, головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це Модератора.

Модератор інформує учасника справи засобами телефонного зв`язку (електронної пошти), вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

Відтак, для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду нормативно-правовим актом встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (реєстрація особи «EasyCon» на сайті "Судова влада України", подача відповідного клопотання не пізніше, ніж за 5 днів до судового засідання, з направленням цього клопотання іншим учасникам справи, наявність у суду технічної можливості (обладнання та можливості його використання у визначений день і час).

Представником позивача вказані вимоги виконані, та у суду наявні технічні можливості (обладнання та можливості його використання 12.01.2023 р. о 14:10 год.).

Відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ч. 1 та ч. 3 ст. 3, ст. 212, п. 1 ч. 1 ст. 258, ст.ст. 260 - 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача адвоката Щербаня Віктора Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , де треті особи Управління служби у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, орган опіки піклування в особі адміністрації Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра, державний нотаріус Четвертої дніпровської державної нотаріальної контори Писарєва Наталія Сергіївна, про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання недійсними договорів дарування нерухомого майна та визнання права власності задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі 12січня 2023 рокуоб 11год. 45хв. здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon».

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференцію, у якій беруть участь учасники справи, фіксувати за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали терміново направити учасникам справи.

Про час та місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Дата підписання ухвали 09.01.2024.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Спаї

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116193752
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення, визнання недійсними договорів дарування нерухомого майна та визнання права власності

Судовий реєстр по справі —199/9303/22

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні