Ухвала
від 10.01.2024 по справі 460/194/24
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 січня 2024 року м. Рівне№460/194/24Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Н.С. Гудима, після одержання позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОТЕНЦІАЛ-ПОЛІССЯ" до Державної служби геології та надр України про визнання неправомірним та скасування пункту 8 додатку 1 до наказу, зобов`язання утриматися від вчинення певних дій, В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОТЕНЦІАЛ-ПОЛІССЯ" звернулося до суду з позовом до Державної служби геології та надр України про :

-визнання неправомірним та скасування п.8 Додатку №1 до Наказу від 14.12.2023 №645 "Про затвердження переліку ділянок надр, спеціальні дозволи на користування якими планується виставити на аукціон (електронні торги)",

-зобов`язання відповідача утриматися від вчинення дій щодо продажу спеціального дозволу на користування надрами ділянки Осів-7 Сарненського району Рівненської області на аукціоні; дій, направлених на підписання протоколу за результатами проведеного аукціону, за результатами проведеного аукціону 04.01.2024; на підписання договору купівлі - продажу спеціального дозволу на користування надрами ділянки Осів-7 Сарненського району Рівненської області, за результатами проведеного аукціону 04.01.2024; на видачу спеціального дозволу на користування надрами за результатами проведеного аукціону; на передачу прав на користування надрами ділянки ОСІВ-7 Сарненського району Рівненської області, надання дозвільних документів, погоджень, інформації на ділянку ОСІВ-7, Сарненського району, Рівненської області, підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам-підприємцям без проведення аукціону або на умовах аукціону.

Підстава позову: на думку позивача, п.8 Додатку №1 до наказу від 14.12.2023 №645 є протиправним і таким що підлягає скасуванню, оскільки відповідачем перереєстровано позивачу форму 3-ГР № У-22-55/1 від 22.02.2022 з метою збільшення площі геологічного вивчення (розширення меж спеціального дозволу) шляхом видачі форми 3-ГР №У-23-176/1 від 21.09.2023 з цільовим завданням виконати детальну геолого-економічну оцінку запасів бурштину ділянки Осів в межах спеціального дозволу та попередню геолого-економічну оцінку ділянки Осів-7, що прилягає до контуру спеціального дозволу позивача, і на продаж спеціального дозволу по користуванню надрами якої (з/д Осів-7) відповідачем оголошено торги.

Відповідно до положень ч.1 ст. 168 КАС України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

За наслідками перевірки позовної заяви та доданих до неї матеріалів, суд дійшов висновку, що така позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Рівненському окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження немає. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відтак, наявні підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи наведене та беручи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування і склад учасників, суд дійшов висновку, що розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Для забезпечення повного та всебічного з`ясування всіх обставин у справі і постановлення законного та обґрунтованого рішення суд дійшов висновку про необхідність витребування додаткових доказів.

Керуючись статтями 171, 173, 180, 241, 243, 248, 264 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОТЕНЦІАЛ-ПОЛІССЯ" ( вул. Горького, 2,с. Кривиця,Сарненський р-н, Рівненська обл.,34151 ) до Державної служби геології та надр України ( вул. Антона Цедіка, 16,м. Київ,03057 ) про визнання неправомірним та скасування пункту 8 Додатку №1 до Наказу від 14.12.2023 №645, зобов`язання утриматися від певних дій.

Розгляд справи здійснюватиметься суддею одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 07 лютого 2024 о 11:30 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Витребувати у відповідача та зобов`язати надати суду у 15-денний строк з дня вручення цієї ухвали усі докази, на підставі яких вчинено оскаржувані дії, проведено аукціон та прийнято оскаржуваний пункт наказу (додатку).

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження - для подання відзиву на позов із поясненнями по суті заявлених вимог з долученням всіх письмових доказів в обґрунтування заперечень проти позову, а також доказів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу.

В учасників справи наявні зареєстровані електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, в зв`язку з чим суд направлятиме судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчинятиме інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля).

В підготовче засідання викликати учасників справи (їх повноважних представників).

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, в порядку визначеному КАС України.

Учасники справи також можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.С. Гудима

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116209903
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірним та скасування пункту 8 додатку 1 до наказу, зобов`язання утриматися від вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/194/24

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні