Ухвала
від 30.01.2024 по справі 460/194/24
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питань залучення до участі у справі третьої особи

30 січня 2024 року м. Рівне№460/194/24

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Гудими Н.С. розглянувши в письмовому провадженні процесуальне питання, пов`язане з розглядом справи за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОТЕНЦІАЛ-ПОЛІССЯ" доДержавної служби геології та надр України про визнання неправомірним та скасування рішення, зобов`язання утриматися від певних дій,В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОТЕНЦІАЛ-ПОЛІССЯ" до Державної служби геології та надр України про визнання неправомірним та скасування пункту 8 додатку 1 до наказу, зобов`язання утриматися від вчинення певних дій.

Ухвалою суду від 10.01.2024 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання у справі на 07 лютого 2024 о 11:30 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

26.01.2024 на адресу суду надійшла заява ТОВ "Амберкінг Юкрейн" про залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Вирішуючи подане клопотання та необхідність залучення до участі у справі третьої особи, суд керується таким.

Так, відповідно до ч.2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи положення наведеної норми права, суд зазначає, що до участі у справі в якості третьої особи може бути залучена лише та особа, на права, свободи, інтереси або обов`язки якої може вплинути рішення у справі.

Згідно з ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Судом встановлено, що 04.01.2024 відбувся аукціон щодо користування надрами ділянки Осів-7 Сарненського району Рівненської області, учасником і переможцем якого є ТОВ "Амберкінг Юкрейн".

Враховуючи предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "Амберкінг Юкрейн".

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність залучення ТОВ "Амберкінг Юкрейн" до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, а отже клопотання від 26.01.2024 підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 248, 256 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання ТОВ "Амберкінг Юкрейн" про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ "Амберкінг Юкрейн" (01042, м.Київ, вул.Маккейна Джона, буд.40, код ЄДРПОУ 44950460).

Зобов`язати позивача протягом 2-х днів з моменту отримання копії ухвали надіслати третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Встановити третій особі 10-денний строк з моменту отримання позову для надання пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку позову або заперечень проти позову.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до ч.3 ст.162 КАС України, копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їхнім надісланням (наданням) до суду.

Ухвала окремо не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.С. Гудима

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116646025
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірним та скасування рішення, зобов`язання утриматися від певних дій

Судовий реєстр по справі —460/194/24

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні