Ухвала
від 09.01.2024 по справі 580/10882/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

09 січня 2024 року Справа № 580/10882/23

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Руденко А. В., розглянувши клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі №580/10882/23 за позовом комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Черкаського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №580/10882/23 за позовом комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

05.01.2024 позивач подав клопотання, в якому просить надати можливість брати участь в усіх судових засіданнях в режимі відеоконференції. Забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції просить покласти на Звенигородський районний суд Черкаської області.

Згідно з частиною 1 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з частиною 6 статті 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до частин 8-10 статті 195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Позивач у клопотанні просить надати можливість брати участь в усіх судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Однак, суд зауважує, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Також, суд врахував, що відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21, за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку забезпечується бронювання (резервування) залів судових засідань.

Суд не вбачає підстав для задоволення клопотання позивача в частині проведення усіх судових засідань в подальшому в режимі відеоконференції, враховуючи, що відповідальний працівник суду повинен забронювати у визначений судом час у приміщенні суду, який зобов`язаний організувати виконання відеоконференції, вільний зал для забезпечення її проведення, а також обов`язок направлення до суду, який зобов`язаний організувати виконання відеоконференції, копії ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду.

З урахуванням викладеного, суд дійшов до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання позивача.

Керуючись статтями 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити частково.

2. Судове засідання у справі №580/10882/23 за позовом комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, яке відбудеться об 11 год 30 хв 11 січня 2024 року, провести за участю представника комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» в режимі відеоконференції.

3. Забезпечення проведення відеоконференції в адміністративній справі №580/10882/23 за участю представника комунального підприємства «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» доручити Звенигородському районному суду Черкаської області (20200, Черкаська обл., м. Звенигородка, просп. Шевченка, 12-А).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, та суду, який зобов`язаний організувати її виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Алла РУДЕНКО

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116210657
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —580/10882/23

Постанова від 20.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 17.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Рішення від 23.02.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Алла РУДЕНКО

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Алла РУДЕНКО

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Алла РУДЕНКО

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Алла РУДЕНКО

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні