Ухвала
від 11.01.2024 по справі 127/1968/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/1968/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2024 р.м.Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Медяна Ю.В., розглянувши клопотанняпредставника відповідача Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія», - Нелин Т.М. про участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференції уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія», Комунального унітарного підприємства «ЕкоВін», третя особа - ОСОБА_2 , про відшкодування майнової шкоди,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться дана цивільна справа.

Від представника відповідача Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» - Нелин Т.М. до суду надійшло клопотання про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції, яке призначене на 15.02.2024 о 14:15 год. та усі наступні судові засідання поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Розгляд клопотання проводиться без повідомлення та виклику учасників справи.

Відповідно частини 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини 3 ст. 212 ЦПК України Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до п. 46 та п. 50 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя 17.08.2021 № 1845/0/15-21, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Беручи до уваги те, що судом на час розгляду цього клопотання не встановлено об`єктивних причин, які б вказували на неможливість забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Для забезпечення участі представника відповідача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів необхідно застосувати програмне забезпечення «EasyCon».

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання представника відповідача Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» - Нелин Тетяни Миколаївни - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія», Комунального унітарного підприємства «ЕкоВін», третя особа - ОСОБА_2 , про відшкодування майнової шкоди, призначене на 15.02.2024 о 14:15 год. та усі наступні судові засідання проводити з представником відповідача Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» - Нелин Тетяною Миколаївною в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, шляхом з`єднання через програму «EasyCon».

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116214566
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —127/1968/23

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Медяна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні