Ухвала
від 11.01.2024 по справі 138/76/24
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/76/24

Провадження №2/138/287/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11.01.2024 p. м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Холодова Т.Ю. ознайомившись із позовною заявою та доданими до неї документами керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури Романа Піголя в інтересах держави в особі Яришівської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «МХП-Агрокряж» про витребування земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області з вказаним позовом. Ціна позову 32838,47 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, визначені ч. 4 ст. 274 ЦПК України, а також з огляду на предмет позову, обсяг та характер доказів у справі дана справа підпадає під ознаки малозначної, а тому згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження. При цьому, суд вважає за доцільне здійснювати розгляд справи без повідомлення (виклику) сторін.

На підставі викладеного та керуючись ст. 19, 175-177, 187, 258, 260-261, 274, 276-279 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури Романа Піголя (вул. Покровська, 5, м. Могилів-Подільський, Вінницька область) в інтересах держави в особі Яришівської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області (вул. Головна, 19, с. Яришів, Могилів-Подільський район, Вінницька область) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), Товариства з обмеженою відповідальністю «МХП-Агрокряж» (вул. Головна, 161, с. Яришів, Могилів-Подільський район, Вінницька область) про витребування земельної ділянки.

Призначити розгляд цивільної справи суддею Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Холодовою Т.Ю., визнавши її малозначною, в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше; клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 3 ст. 279 ЦПК України, якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Направити позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надіслання:

до суду заперечення про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копії відзиву та доданих до нього документів.

При цьому відповідач, має додати до відзиву документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направивши таку відповідь відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направивши таку відповідь позивачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud0215/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.Ю. Холодова

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116224410
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —138/76/24

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Холодова Т. Ю.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Холодова Т. Ю.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Холодова Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні