Ухвала
від 11.01.2024 по справі 331/4348/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 331/4348/23

Провадження № 2/331/146/2024

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

11 січня 2024 року місто Запоріжжя

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя у складі:

головуючого судді Яцун О.О.,

за участю секретаря судового засідання Крамаренко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Шляніна Ігоря Володимировича до Територіальної громади м. Запоріжжя, в особі Запорізької міської ради, третя особа: приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Вакуленко Світлана Олександрівна про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , в особі представника адвоката Шляніна Ігоря Володимировича звернулась до Жовтневого районного суду міста Запоріжжя з позовом до Територіальної громади м. Запоріжжя, в особі Запорізької міської ради, третя особа: приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Вакуленко Світлана Олександрівна про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за заповітом, в якій просить визнати за ОСОБА_1 право власності на квартиру АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті дідуся ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Жовтневого районного суду міста Запоріжжя від 24 жовтня 2023 року вказану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у цивільній справі та призначено її до судового розгляду по суті на 11 січня 2024 року (а.с. 84).

У судове засідання 11 січня 2024 року позивач ОСОБА_1 і представник позивача ОСОБА_3 , будучи належним чином повідомлені про дату, час і місце проведення судового засідання (а.с. 87, 88, 89), не з`явилися, про причини своєї неявки суд не повідомили. Разом з тим, представник позивача Шлянін І.В., який діє в інтересах позивача, подав до канцелярії суду заяву, яка містить прохання про залишення позовної заяви без розгляду (а.с. 100).

Представник відповідача Територіальноїгромади містаЗапоріжжя,в особіЗапорізької міськоїради,будучи належнимчином повідомленийпро час,день тамісце проведеннясудового засідання (а.с. 86, 90), до суду також не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив.

Третя особа приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області Вакуленко С.О., будучи належним чином повідомлена про час, день та місце проведення судового засідання (а.с. 85, 91), до суду також не з`явилась, про причини своєї неявки суд не повідомила. Проте надала на адресу суду заяву про проведення підготовчого судового засідання без її участі (а.с. 95).

Відповідно до п. 5) ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За умовами п. 4) ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», у разі залишення позову без розгляду за заявою позивача, сплачений судовий збір не повертається.

Дослідивши матеріали цивільної справи, враховуючи, що заява про залишення позову без розгляду подана представником позивача Шляніним І.В.,який дієв інтересахпозивача,до початкурозгляду справипо суті,суд вважаєза можливезаяву про залишення позову без розгляду задовольнити та раніше заявлені позивачем ОСОБА_1 позовні вимоги до Територіальної громади м. Запоріжжя, в особі Запорізької міської ради про встановлення факту батьківства, залишити без розгляду, на підставі п. 5) ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного та керуючись п. 5) ч. 1 ст. 257, ст.ст. 258-261, 353, 354 ЦПК України, п.4) ч.1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір»,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_3 про залишення позову без розгляду, задовольнити.

Позов ОСОБА_1 ,в особіпредставника адвоката ШлянінаІгоря Володимировичадо Територіальноїгромади м.Запоріжжя,в особіЗапорізької міськоїради,третя особа:приватний нотаріусЗапорізького міськогонотаріального округуЗапорізької областіВакуленко СвітланаОлександрівна провизнання прававласності наквартиру впорядку спадкуванняза заповітом, залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя О.О. Яцун

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116226111
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —331/4348/23

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Подліянова Г. С.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні