Ухвала
від 11.01.2024 по справі 575/1402/23
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/1402/23

Провадження № 2-о/575/7/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

11 січня 2024 р. смт. Велика Писарівка

Суддя Великописарівського районного суду Сумської області В`юник Н.Г., розглянувши клопотання представника заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,-

у с т а н о в и в:

У провадженні Великописарівського районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 в особі представника заявника адвоката Кудіна Олександра Михайловича, представника особи, відносно якої вирішується питання про недієздатність та опіки адвоката Мірошниченко Олександра Васильовича, заінтересована особа: орган опіки та піклування Кириківської селищної ради Охтирського району Сумської області, про визнання громадянина недієздатним.

Судове засідання по розгляду даної справи призначено на 10 год. 00 хв. 18 січня 2024 року.

До суду надійшло клопотання представника заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича про участь в судовому засіданні у вказаній справі в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за його участю за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» (електронна адреса, яка використана Кудіним Олександром Михайловичем для реєстрації в «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Дослідивши заявлене клопотання вважаю, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч.3 ст.212 ЦПК України у часники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом ДСА України від 23.04.2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

На підставі викладеного, оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та вважає за можливе задовольнити клопотання представника представника заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича/

Керуючись ст.ст.212, 260, 261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Провести судове засідання з розгляду справи за заявою ОСОБА_1 в особі представника заявника адвоката Кудіна Олександра Михайловича, представника особи, відносно якої вирішується питання про недієздатність та опіки адвоката Мірошниченко Олександра Васильовича, заінтересована особа: орган опіки та піклування Кириківської селищної ради Охтирського району Сумської області, про визнання громадянина недієздатним, призначене на 18 січня 2024 року об 10 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon», затвердженого Державною судовою адміністрацією України.

Надати можливість представнику відповідача - адвокату Індутному-Шматько Станіславу Миколайовичу брати участь у розгляді справи в судовому засіданні, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити представника заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представникe заявника - адвоката Кудіна Олександра Михайловича, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Копію ухвали направити для виконання представникe заявника - адвокатe Кудінe Олександрe Михайловичe (електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г. В`юник

СудВеликописарівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116228088
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —575/1402/23

Рішення від 07.06.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні