Ухвала
від 17.05.2023 по справі 589/1848/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/1848/23

Провадження № 2/589/867/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

17 травня 2023 року м. Шостка

Суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Лєвша С.Л. вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача щодо предмету спору Шосткинська міська рада в особі служби у справах дітей, про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

06 квітня 2023 року позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , в якій просить позбавити відповідача батьківських прав відносно дитини а саме: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дана цивільна справа, підсудна Шосткинському міськрайонному суду Сумської області і відповідає вимогам ст.175-177 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

З урахуванням вимог п.2 ч.4 ст. 274 ЦПК України справа розглядатиметься в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи вищевказане, вважаю необхідним відкрити провадження по даній справі та розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Дата судового засідання визначається з урахуванням завантаженості судді та графіку судових засідань, у справах призначених до розгляду раніше.

Керуючись ст. 187, 189, 196, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_2 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Шосткинська міська рада в особі служби у справах дітей (41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Садовий бульвар , буд. 14), про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 05 лютого 2024 року на 11 год. 30 хв., яке відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу, представнику позивача. відповідачу, третій особі.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

До суду мають бути подані документи, що підтверджуються надіслання (надання) вищезазначених письмових заяв учасників справи і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

До закінчення підготовчого засіданні по справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання.

Викликати у підготовче засідання осіб, які беруть участь у справі.

Витребувати у Оргагу опіки та піклування виконавчого комітету Шосткинської міської ради Сумської області висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , батьківських прав відносно його малолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116228300
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —589/1848/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні