Ухвала
від 05.04.2024 по справі 589/1848/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/1848/23

Провадження № 2/589/277/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

05 квітня 2024 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Лєвши С.Л.,

з участю секретаря судового засідання Новик О.С.,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду у місті Шостка Сумської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Виконавчий комітет Шосткинської міської ради,

- про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

05 квітня 2024 року проведено підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Виконавчий комітет Шосткинської міської ради, про позбавлення батьківських прав.

В підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася, про дату, час та місце проведення повідомлена. До суду подала заяву, в якій просить провести підготовче засідання за її відсутності, позовні вимоги підтримує у повному обсязі, не заперечує щодо призначення справи до судового розгляду. (а.с.30)

В підготовче засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся судовою повісткою, яка була відправлена рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення на адресу зареєстрованого місця проживання, але повернуто до суду з відміткою АТ «Укрпошти» «заз закінченням встановленого строку зберігання». (а.с.28, 29) Заяв, або клопотання про відкладення підготовчого засідання до суду не надав.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Виконавчий комітет Шосткинської міської ради в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений. До суду надійшла заява, у якій зазначено що позовні вимоги підтримують та просять провести підготовче засідання за їх відсутності. (а.с.24)

Суд, вивчивши заяви сторін та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе провести підготовче засідання за їх відсутності.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст. 197 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 199 ЦПК України підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви не вбачається.

Підстави для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому судовому засіданні відсутні.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на викладене вище, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дата судового засідання визначається з урахуванням завантаженості судді та графіку судових засідань, у справах призначених до розгляду раніше та відпустки судді.

На підставі викладеного, керуючись Гл.3 ст. 189-200, 258 - 261, 353 - 355 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Виконавчий комітет Шосткинської міської ради, про позбавлення батьківських прав, до судового розгляду по суті на 10 липня 2024 року об 14 год. 15 хв. з викликом учасників справи.

Засідання відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: поштовий індекс 41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали (у разі надіслання відзиву відповідачем) подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів із дня отримання ним відповіді на відзив (у разі її надіслання позивачем) подати заперечення, яке має відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору п`ятиденний строк з моменту отримання ухвали для подання пояснень щодо позову у відповідності до ст. 181 Цивільного процесуального кодексу України, відзиву на позовну заяву за правилами, встановленими частинами 3-6 статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, відповіді на відзив та заперечення, подати суду свої пояснення щодо вказаних заяв по суті справи, з одночасним направленням копій пояснень та додатків до нього всім учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118178627
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —589/1848/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні