Ухвала
від 11.01.2024 по справі 688/4463/23
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/4463/23

№ 2/688/112/24

Ухвала

11 січня 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Козачук С.В.,

секретаря судового засідання Гошовської О.О.,

з участю позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ТОВ «ХмельницькгазЗбут» Павлової Н.Г.,

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет

спору ПрАТпо газопостачаннюта газифікації«Шепетівкагаз» Сташук М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції в залі суду в м. Шепетівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькгаз Збут»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» про захист прав споживачів,

встановив:

25.10.2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ТОВ «Хмельницькгаз Збут», за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз», у якому просить визнати незаконними дії ТОВ «Хмельницькгаз Збут» щодо відмови в коригуванні об`ємів природного газу, спожитого побутовим споживачем ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по особовому рахунку НОМЕР_1 (щодо домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , ЕІС код 56ХМ37А308901257) та помилкового нарахування боргу в сумі 4322,58 грн; зобов`язати ТОВ «Хмельницькгаз Збут» скоригувати об`єми природного газу, спожитого побутовим споживачем ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по особовому рахунку НОМЕР_1 (щодо домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , ЕІС код 56ХМ37А308901257) шляхом відмінусування об`єму 541 м.куб. спожитого газу та скасувати помилкове нарахування боргу в сумі 4322,58 грн.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 30 жовтня 2023 року відкрито провадження по даній справі та призначено розгляд справи на 10 год. 00 хв. 29.11.2023 року, який у зв`язку з неявкою третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» відкладено до 10 год. 00 хв. 11.01.2024 року.

16.11.2023 року на адресу суду від представника ТОВ «Хмельницькгаз Збут» за довіреністю від 20.10.2023 року ОСОБА_3 надійшов відзив на позовну заяву, в якому остання просила закрити провадження у справі в зв`язку з відсутністю предмету спору; відмовити у задоволенні позовних вимог в повному обсязі, оскільки вважає їх необґрунтованими та такими, що не відповідають фактичним обставинам справи.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 позов підтримали в повному обсязі, з підстав викладених у ньому, просили його задовольнити.

Представник відповідача ТОВ «ХмельницькгазЗбут» - адвокат Павлова Н.Г. в судовому засіданні позов не визнала, просила відкласти розгляд справи для підготовки заяви про закриття проваджнення в справі.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» - адвокат Сташук М.О. в судовому засіданні заявила клопотання про залучення доучасті усправі вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз» у зв`язку із тим, що з 01.05.2022 року дане товариство являється постачальником природного газу позивачу ОСОБА_1 , отже прийняте у справі рішення може вплинути на права та обов`язки останнього.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 у вирішенні клопотань поклалися на розсуд суду.

Представник відповідача ТОВ «ХмельницькгазЗбут» Павлова Н.Г. підтримала клопотання представника ОСОБА_4 , просила його задовольнити.

Дослідивши доводи клопотання та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст.ст.12,13,81ЦПКУкраїни цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень; суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Згідно ч.ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи,з 01.05.2022року постачанняприродного газупобутовим споживачам,в томучислі ОСОБА_1 ,згідно наказуМіністерства ЕнергетикиУкраїни №198від 08.06.2022року здійснюєТОВ «Газопостачальнакомпанія «НафтогазУкраїни».З урахуваннямнаведеного,прийняте усправі рішенняможе вплинутина правата обов`язки ТОВ «ГК «Нафтогаз України»,а тому суд дійшов висновку клопотання представника третьої особи задовольнити та залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТОВ «ГК «Нафтогаз України» у зв`язку з цим розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 53, 260 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника третьої особи, яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруПрАТ погазопостачанню тагазифікації «Шепетівкагаз» -адвоката СташукМ.О про залучення до участі в справі третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» - задовольнити.

Залучити в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«Хмельницькгаз Збут»,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет споруПриватне акціонернетовариство погазопостачанню тагазифікації «Шепетівкагаз»про захистправ споживачів третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (адреса місцезнаходження: 04116, Київська область, місто Київ, вул. Шолуденка, буд. 1, код ЄДРПОУ 40121452).

Відповідно до ч. 6ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановленіст. 43 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору право подати пояснення щодо позову або відзиву на позов, в яких, відповідно до вимог ч. 1ст. 181 ЦПК Українивикладаються аргументи і міркування на підтримку або заперечення позовних вимог.

До пояснень третіх осіб застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору строк для подання пояснень щодо позову або відзиву на позов протягом 5-ти днів з дня вручення копії ухвали.

Розгляд справи відкласти до 11год.00хв.09 лютого 2024 року, про що повідомити учасників справи, надіславши їм копію ухвали для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.В. Козачук

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116229799
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —688/4463/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні