Ухвала
від 08.04.2024 по справі 688/4463/23
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/4463/23

№ 2/688/112/24

Ухвала

08 квітня 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Козачук С.В.,

з участюсекретаря судовогозасідання Гошовської О.О.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Павлової Н.Г.,

представника третьої особи

ПрАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» Сташук М.О.,

представника третьої особи

ТОВ «Газопостачальна компанія«Нафтогаз України»Плигань І.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Шепетівці в режимі відеоконференції в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькгаз Збут»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз», Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживачів,

встановив:

В провадженні Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькгаз Збут»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз», Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживачів, судове засідання у якій призначено на 10 год. 30 хв. 08 квітня 2024 року.

05 квітня 2024 року в системі «Електронний суд» надійшло клопотання представника відповідача ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Павлової Н.Г. про витребовування доказів, оскільки остання має складнощі у подачі їх до суду самостійно, а тому просить суд зобов`язати третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» надати фінансовий стан розрахунків абонента ОСОБА_1 за період з 01.05.2022 року по 31.12.2023 року, який має містити інформацію про початкове та кінцеве сальдо, обсяги спожитого природного газу, вартість спожитого природного газу та оплати, проведені абонентом.

Представник відповідача ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Павлова Н.Г. в судовому засіданні уточнила подане клопотання про витребування письмових доказів, просила його задовольнити, витребувавши зазначену в клопотанні інформацію по абоненту ОСОБА_1 за період з 01.05.2022 року по день розгляду клопотання.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 , представник третьої особи ПрАТ по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» Сташук М.О. в судовому засіданні щодо вирішення клопотання про витребовування доказів поклалися на розсуд суду.

Представник третьої особи, яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору ТОВ «ГК «Нафтогаз України» ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання представника відповідача ТОВ «Хмельницькгаз Збут»Павлової Н.Г. про витребовування доказів.

З`ясуваши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку клопотання представника відповідача про витребування письмових доказів задовольнити з огляду на таке.

Згідно ст.ст.12,13,81ЦПКУкраїни цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень; суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України,доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі, в тому числі, письмових доказів.

Відповідно до ч.1 ст. 21 Закону України "Про інформацію" інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація.

Відомості про фінансовий стан абонента ОСОБА_1 за період з 01.05.2022року по31.12.2023року,який міститьпочаткове такінцеве сальдо,обсяги спожитогоприродного газу,вартість спожитогоприродного газута оплати,проведені абонентом є інформацією з обмеженим доступом.

До клопотання про витребування доказів представником відповідача ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Павловою Н.Г. на підтвердження неможливості отримання письмових доказів самостійно долучено відповідь ТОВ «ГК «Нафтогаз України» на адвокатський запит №10/16-2024 року від 16.02.2024 року, в якому зазначається, що запитувану інформацію неможливо надати у зв`язку із тим, що до запиту не надано документів, які б підтверджували повноваження адвоката на отримання інформації від імені побутового споживача, з яким у Товариства укладено договір постачання природного газу по вказаному газифікованому об`єкту. Окрім цього, зазначена інформація є конфіденційною та може бути надана на виконання відповідного судового рішення про витребування зазначеної інформації.

Згідно з ч.ч. 1, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи вищенаведене, для прийняття законного та обгрунтованого рішення, виходячи з предмету позову, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання та витребування письмових доказів, оскільки представник відповідача має складнощі у подачі таких доказів до суду самостійно.

З урахуваннямвикладеного вище, суд дійшов висновку судове засідання відкласти.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 84, 260ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника відповідача Товариства зобмеженою відповідальністю«Хмельницькгаз Збут»Павлової НаталіїГригорівни про витребування письмових доказів - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» довідку про фінансовий стан розрахунків абонента ОСОБА_1 щодо будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_1 , ЕІС код 56ХМ37А308901257 за період з 01 травня 2022 року по 08 квітня 2024 року, яка має містити інформацію: про сальдо на початок місяця, обсяги спожитого природного газу за місяць, вартість спожитого природного газу та оплати, проведеної абонентом, сальдо на кінець місяця.

Зазначені доказинеобхідноподати до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області (м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 30, Хмельницької області) до 08 травня 2024 року.

Роз`яснити службовим особам Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примису, передбачені ЦПК України та винні особи несуть відповідальність, встановлену законом (ст. 382 КК України умисне невиконання судового рішення). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти проведеннясудового розгляду в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хмельницькгаз Збут»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз», Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживачів до 11 год. 00 хв. 08 травня 2024 року, у яке викликати учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома, а Товариству з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Світлана КОЗАЧУК

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118178462
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —688/4463/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні