Ухвала
від 11.01.2024 по справі 926/5540/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

11 січня 2024 року м. ЧернівціСправа № 926/5540/23

За позовом Комунального підприємства «Чернівціводоканал», м. Чернівці

до Приватного багатопрофільного підприємства «Юрсервіс», м. Чернівці

про стягнення заборгованості 41258,91 грн

Суддя Гончарук О.В.

Без виклику представників сторін.

Обставини справи: Комунальне підприємство «Чернівціводоканал» звернулось до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Приватного багатопрофільного підприємства «Юрсервіс» про стягнення заборгованості у розмірі 41258,91 грн.

В обґрунтування свого позову позивач посилається на те, що між Комунальним підприємством «Чернівціводоканал» та Приватним багатопрофільним підприємством «Юрсервіс» 20.10.2005 укладено Договір на подачу води з комунального водопроводу та приймання стічних вод до комунальної мережі № 1618.

На виконання вище згаданого договору, позивач зобов`язується надавати відповідачу послуги з водопостачання та водовідведення, а відповідач зобов`язується своєчасно здійснювати оплату за споживання і користування послугами на підставі Договору. Враховуючи порушення відповідачем зобов`язань по оплаті наданих послуг з централізованого водовідведення промислових, господарсько-побутових та дощових стічних вод, позивач звернувся до суду.

Одночасно позивачем подано клопотання (вх. № 5541) про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 01.01.2024 відкрито провадження у справі. Ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (без проведення судового засідання) за наявними у справі матеріалами.

10.01.2024 від відповідача через систему «Електронний суд» подано клопотання (вх. № 122) про розгляд справи в порядку загального позовного провадження. Обгрунтоване тим, що на його думку справа є складною, потребує повного та всебічного з`ясування обставин справи, надання сторонам можливості подати необхідні пояснення і докази у справі. Також відповідач зазначає, що обставини, які стали предметом спору не відповідають дійсності, тому існує ряд питань, пояснень, а також інших обставин, які зумовлюють необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження та участі представника відповідача у підготовчих засіданнях, що також забезпечить право відповідача на участь у судових засіданнях. Крім того, відповідач вказує, що в нього виникає необхідність заявлення клопотання про витребування доказів у позивача, щодо наявності/відсутності за адресою позивача відповідних дощозбірників чи інших систем централізованого водовідведення атмосферних опадів, а також, в разі необхідності- проведення судової експертизи.

Так, під час відкриття провадження у справі, судом вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи. Однак, на даний час, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду всіх обставин, які мають істотне значення для вирішення спору, приймаючи до уваги доводи сторін, обсяг та характер доказів у справі, а також для забезпечення сторонам можливості реалізувати свої права, керуючись закріпленим у статті 13 Господарського процесуального кодексу України принципом змагальності, суд дійшов висновку про задоволення клопотання відповідача (вх. № 122) та необхідність здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 6 статті 250 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

На підставі викладеного, керуючись статтями 176, 177, 182, 234, 235, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

У Х В А Л И В :

1. Клопотання відповідача про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження (вх. № 122) - задовольнити.

2. Призначити справу № 926/5540/23 до розгляду за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Підготовче засідання призначити на « 20» лютого 2024 року о 11:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. Ольги Кобилянської, 14, другий поверх, зал судових засідань №2, телефон 52-47-40.

4. Позивачу надати суду відповідно до статті 166 Господарського процесуального кодексу України відповідь на відзив (якщо такий буде подано).

5. Відповідачу з дня вручення даної ухвали надати суду відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Учасникам справи повідомити суду їхні офіційні електронні адреси з метою здійснення судових викликів та повідомлень у порядку, що визначений статтями 120, 242 Господарського процесуального кодексу України шляхом надсилання судових рішень в електронній формі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 11.01.2024.

Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: : http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/

Суддя О.В. Гончарук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116231381
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань інші договори

Судовий реєстр по справі —926/5540/23

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 26.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Судовий наказ від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Рішення від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 01.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні